Voorlopige indeling Derde divisie 2022-2023

Deze week vallen de laatste beslissingen in de nacompetitie van het amateurvoetbal. Voor de KNVB rest daarna nog een lastige keuze: welke club verhuist naar de Derde divisie zaterdag.


Kozakken Boys en GVVV spelen zaterdag de allesbeslissende wedstrijd in de nacompetitie om te bepalen wie van beide verenigingen gaat degraderen uit de Tweede divisie en volgend seizoen een stapje lager zal moeten uitkomen. De eerste wedstrijd, woensdag gespeeld in Werkendam, eindigde in een 3-1 overwinning voor Kozakken Boys.


Met de degradatie van Kozakken Boys of GVVV zal de Derde divisie zaterdag bestaan uit 19 ploegen. Daarvan zal er dus een moeten verhuizen naar de Derde divisie zondag. Aangezien VVSB de enige, van oorsprong, zondagvereniging is, lijkt de keuze voor de club uit Noordwijkerhout een logische. De KNVB kan echter ook, lettend op de besluitvorming om te komen tot een meer regionale indeling in de voetbalpiramide, kiezen voor HSV Hoek. De officiƫle indeling van de Derde divisie zal de KNVB bekendmaken op 2 juli. Pas dan is er zekerheid welke van onderstaande ploegen Urk tijdens het nieuwe seizoen zal ontmoeten.

Sparta Nijkerk, Sportlust '46 (Woerden), DVS'33 (Ermelo), HSV Hoek, ACV (Assen), Excelsior '31 (Rijssen), Barendrecht, SteDoCo (Hoornaar), Staphorst, Ter Leede (Sassenheim), Harkemase Boys, DOVO (Veenendaal), VVSB (Noordwijkerhout), VVOG (Harderwijk), ASWH (Hendrik-Ido-Ambacht), Volendam en GVVV (Veenendaal) of Kozakken Boys (Werkendam).