n Jeugdlid Teunis van Slooten.
n Jeugdlid Teunis van Slooten.

Gnodde en Ras winnen bij IJsselmeervliegers

Twee vluchten stonden er zaterdag op het programma voor de liefhebbers van P.V. IJsselmeervliegers. Een vitessevlucht vanuit Venlo en een fondvlucht vanuit het Franse Saulieu. Grote winnaars werden de gebroeders Ras en Fokke Gnodde.


De duiven in Venlo werden om 7.45 uur gelost met de wind op staart; dit betekent dat de duiven flinke snelheid kunnen halen. Dit bleek ook wel, want de winnende duif van de gebroeders Ras haalde maar liefst een snelheid van bijna 100 kilometer per uur. Opvallend was de prestatie van Gerrit Wakker (Tollebeek) met vier duiven bij de eerste tien.


Uitslag Venlo: 

1 Gebroeders Ras; 2 Klaas Hoekstra; 3, 5, 6 en 7 Gerrit Wakker; 4 Gebroeders De Vries; 8 Fokke Molenaar; 9 Hans Wakker; 10 Harmen Gnodde 


De duiven in Saulieu werden gelost om 7.00 uur en ook hier was duidelijk dat het snel zou gaan. Grote winnaar werd Fokke Gnodde en er was een mooie prestaties van Jan Bakker met twee duiven bij de eerste tien. De grootste verrassing was van jeugdlid Teunis van Slooten, die twee duiven inzette voor deze verre vlucht en allebei de duiven in de klok draaide, een prachtig resultaat.


Uitslag Saulieu:

1 Fokke Gnodde; 2 Combinatie Ras-Post; 3 en 4 Gebroeders Ras; 5 Combinatie Van Veen; 6 en 7 Jan Bakker; 8 Piet en Nora Molenaar; 9 en 10 Hans Wakker