n Er werd zaterdag weer volop strijd geleverd.

Beslissingen gevallen bij Hobbyvoetbal

Aan spanning geen gebrek afgelopen zaterdag op het Hobbyvoetbal. Zowel in de eerste als tweede klasse was er een zinderende strijd om plaats zes in de eindrangschikking.

In de tweede klasse streden nog drie ploegen om twee plaatsen bij de eerste zes: Het Urker Zalmhuys, Brouwer Woninginrichting en Het Haventje. Van deze drie ploegen had Het Zalmhuys op papier de makkelijkste tegenstander. Zwaan Maritiem was nog puntloos en Het Zalmhuys maakte dan ook geen enkele fout, door met 7-0 uit te halen en daarmee een plek in de bovenste helft van de ranglijst veilig te stellen. Brouwer Woninginrichting moest aantreden tegen Merema Transport. Met enkel oudgedienden in de ploeg werd een verrassende 2-1 overwinning behaald.

Druk

Door deze uitslag lag alle druk bij Het Haventje, dat minimaal een gelijkspel moest behalen tegen Topslagerij Cretier, een tegenstander die gelet op de stand op de ranglijst geen probleem zou mogen zijn. Niets was echter minder waar. Bij vlagen liet Cretier zien dat het de weg omhoog heeft ingezet voor de komende jaren. Beide teams wisten voor de onderbreking een keer tot scoren te komen. Na de hervatting kwam Het Haventje op een 2-1 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Toen Cretier, door een goal van Jan-Jaap van der Meulen, op gelijke hoogte wist te komen, brak er een spannende slotfase aan, waarin Het Haventje nog enkele keren goed wegkwam. Men was dan ook blij dat de scheidsrechter voor het eindsignaal floot. Brouwer Woninginrichting zal tijdens het tweede gedeelte van het seizoen genoegen moeten nemen met een plaats in de laagste klasse.

Spanning

In de eerste klasse was het zo mogelijk nog spannender. Ook daar drie ploegen die streden om een plaats bij de eerste zes, met dat verschil dat er hier maar één plek te vergeven was. Hout & Ambacht had de beste papieren, aangezien zij het moesten opnemen tegen hekkensluiter Vlak & Strak. Op slag van rust was het echter Vlak & Strak dat verrassend op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Riekelt Bakker. Hout & Ambacht haalde na rust alles uit de kast om een goal te maken, maar zonder succes. Hierdoor moest afgewacht worden wat de uitslag van de wedstrijd tussen Klein Knip en Visco zou worden. Bij gelijkspel zou Hout & Ambacht alsnog bij de top zes eindigen. Visco en Klein Knip daarentegen wisten dat ze bij een overwinning het laatste plekje in de hoogste klasse konden opeisen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Maarten Boos zorgde met een pegel van 35 meter voor een 1-0 voorsprong voor Visco, maar Klein Knip maakte nog voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft kon het alle kanten op. Visco maakte vijf minuten voor tijd de 2-1 en leek zo de verrassende winnaar te worden. Er volgden nog enkele spannende minuten. In de allerlaatste minuut viel toch nog de gelijkmaker voor Klein Knip, gescoord door Jan Philip ten Napel. Het eindsignaal werd juichend begroet door Hout & Ambacht, dat zich door het gelijke spel alsnog wist te plaatsen voor de hoogste klasse.

Competitievervolg

Zaterdag wordt de competitie vervolgd in vier klassen. Iedere ploeg begint weer op nul punten. Er wordt in elke klasse gestreden om het kampioenschap. Bij gelijk eindigen geldt het behaalde resultaat uit de eerste ronde. Er degraderen geen ploegen uit de eerste en derde klasse. Wel degraderen er twee ploegen uit de tweede klasse en promoveren er twee teams uit de derde klasse.