n Smash Brothers Urk: Reinier Ras, Hein Visser en Albert-Jan Kramer.
n Smash Brothers Urk: Reinier Ras, Hein Visser en Albert-Jan Kramer. Foto:

Smash Brothers Urk houden toernooi

In De Rots wordt vrijdag vanaf 19.00 uur een Nintendo Switch Super Smash Bros-toernooi gehouden, georganiseerd door Caritas en de Smash Brothers. Maar wie zijn de Smash Brothers eigenlijk? Een kennismaking.


,,Wij zijn drie vrienden: Reinier Ras, Hein Visser, Albert-Jan Kramer. Wij zijn eens naar een Comic Con geweest en daar had je diverse toernooien van verschillende games. Dit is twee keer per jaar en wij vonden het te lang duren voordat we weer mee konden doen aan zo’n toernooi. Wij hadden zelf een Nintendo Switch en konden gebruikmaken van een box, dus zijn we aan de slag gegaan om zelf een toernooi op te zetten. Dit is inmiddels al 2,5 jaar geleden en in die tijd hebben wij ons eerste toernooi gehouden."


Wat is Super Mario voor spel?

,,Iedereen kent Super Mario en zijn vrienden wel. Op een zwevend platform speel je om elkaar af te krijgen. Er is ook een verliezersronde, dus iedereen speelt twee rondes. Het is een kindvriendelijk spel, dat door alle leeftijden gespeeld kan worden."

Een toernooi in de Rots

,,Wegens omstandigheden konden we de box niet meer gebruiken, en moesten we een nieuwe plek zoeken. Ondertussen bleven deelnemers vragen wanneer wij het volgende toernooi gingen organiseren. Wij hadden de moed al opgegeven, totdat wij twee maanden geleden een bericht van Frans (jongerenwerker bij Caritas) kregen, die een LAN Party/Game Night wilde houden. We waren beiden enthousiast en zo is dit toernooi tot stand gekomen."


Er zijn ondertussen al ruim 30 aanmeldingen binnengekomen, maar opgeven kan nog steeds via de link op Instagramaccount: @smashbrothers_urk.