Politie is op zoek naar beeld


De politie is op zoek naar (camera)beelden van een drietal fietsendiefstallen. Vorige week donderdag werden op klaarlichte dag op verschillende plaatsen in het dorp fietsen gestolen.

De politie meldt dat de diefstallen plaats hebben gehad tussen 16.30 en 18.00 uur aan de Almerelaan 6, Wijk 6 - 41 en bij het strand. Het gaat om drie elektrische fietsen, en vermoedelijk twee jonge daders. De fietsen stonden allemaal op slot. De politie heeft het vermoeden dat er nog meer rijwielen zijn gestolen en is op zoek naar beelden die kunnen helpen bij het opsporen van de daders. Daarnaast is er een dringende oproep aan andere gedupeerden om bij diefstal altijd aangifte te doen.


Evaluatie opvang
van vluchtelingen

Caritas Urk heeft een evaluatie-avond gehouden met de vrijwilligers die helpen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Wethouder Freek Brouwer sprak zijn dankbaarheid uit voor de inzet en van zorgprofessionals kwam een steun in de rug wat betreft de begeleiding. Over de duur van de opvang zei wethouder Brouwer: ,,Hoe het verder zal gaan is nog niet duidelijk, daarvoor zullen we kaders krijgen vanuit landelijk beleid.'' Meer hierover verderop in deze krant.