Maarten Hakvoort pakt de dubbel

Twee vluchten stonden er afgelopen zaterdag op het programma voor de liefhebbers van Tot Weerziens. Het was Maarten Hakvoort die met zijn duiven beide vluchten wist te winnen.


Dat de duiven van Maarten in topvorm zijn is al langer bekend, maar twee vluchten op een zaterdag winnen is voor hem ook een unicum. Zowel de snelle vitessevlucht vanuit het Limburgse Venlo als de lange fondvlucht vanuit het Franse Saulieu werden een prooi voor de toppers van Hakvoort.


Venlo was de voorlaatste vitessevlucht van dit seizoen die meetelt voor de Schol Verzekeringencompetitie. Naast Hakvoort deden ook de combinatie Brands, Harmen Brands en de combinatie De Vries-Hakvoort met ieder twee duiven in de top tien goed mee. Opvallend was ook de mooie vijfde plaats voor de man met het kleinste hok van Urk, Arie Romkes. Een andere kleine liefhebber, Jan van de Berg, deed ook goed mee met een elfde plek en drie van zijn zes ingekorfde duiven vielen in de prijzen. 

De top tien van Venlo:

1, 2 en 6 Maarten Hakvoort; 3 en 10 Hendrik en Jan Pieter Brands; 4 en 8; Fokke Snoek en Klaas de Vries; 5 Arie Romkes; 7 en 9 Harmen Brands.


De klassieker vanuit het Franse Orleans stond op het programma voor de fondvlucht, maar door ongunstige weersverwachtingen werd er uitgeweken naar het oostelijker gelegen Saulieu. Een verstandige beslissing van de lossingscommissie.


Het was de 862 van Maarten Hakvoort die de andere duiven van de specialisten wist te verslaan. Combinatie Snoek-De Vries werd keurig tweede en de duiven van de combinatie Brands en Kees Koffeman deden ook goed mee. Harmen Brands, die de eerste wedstrijd in de Restaurant de Boetcompetitie wist te winnen, moest nu genoegen nemen met de negende plek.


De top tien van Saulieu: 

1, 3 en 6 Maarten Hakvoort; 2 en 5 Fokke Snoek en Klaas de Vries; 4 en 10 Hendrik en Jan Pieter Brands; 7 en 8 Kees Koffeman; 9 Harmen Brands.