n Boven v.l.n.r.: Joyce Pasterkamp, Janieke Brands, Rosalie de Boer, Sophie Roskam en Anne-Gré Zeeman. Onder v.l.n.r.: Jo de Boer, Ellie Kaptijn en Jill de Boer.
n Boven v.l.n.r.: Joyce Pasterkamp, Janieke Brands, Rosalie de Boer, Sophie Roskam en Anne-Gré Zeeman. Onder v.l.n.r.: Jo de Boer, Ellie Kaptijn en Jill de Boer. Foto:

Acrogymnasten op NK

Het Nederlands Kampioenschap voor de hoogste niveaus van de acrosport. werd afgelopen zaterdag afgewerkt. Drie Urker teams waren als deelnemers aanwezig bij deze wedstrijd.


Anne-Gré Zeeman, Sophie Roskam en Jill de Boer kunnen heel tevreden terugkijken op een stabiele wedstrijd. Hun prachtige balansoefening was goed voor de tweede score, maar helaas leverde de totaalscore, met een vierde plaats, net geen podiumplek op.

Joyce Pasterkamp, Janieke Brands en Jo de Boer deden mee op hetzelfde niveau en leken lange tijd op weg naar een medaille. Helaas gooide een klein foutje roet in de medailleaspiraties, maar mogen ze met trots terugkijken op mooie oefeningen in een spannende finale.


Rosalie de Boer en Ellie Kaptijn zijn een duo dat uitkomt bij de B-junioren, waar de moeilijkheidsgraad heel hoog ligt. Al hun elementen tijdens de wedstrijd lukten, waardoor het team uiteindelijk heel knap de zilveren medaille mee naar huis mocht nemen.