Interkerkelijk gebedsuur


Het interkerkelijke gebedsuur vindt vrijdagavond plaats in De Ark. Van half acht tot acht uur wordt er stilgestaan bij het dorp, de kerken, de jeugd en persoonlijke zaken. Iedereen is van harte welkom. Het wekelijks gebedsmoment van Gebedsgroep Urk werd voorheen enkel in De Poort georganiseerd. Om het interkerkelijke karakter te benadrukken is voor deze activiteit sinds kort iedere keer een andere kerk de gastgemeente. De tijd en invulling van het gebedsmoment blijven ongewijzigd: na een korte opening wordt in kleine groepen gebeden, hardop bidden hoeft niet.


Hoe ga je thuis om met dementie?

Hoe ga je thuis om met een geliefde die dementerend is? Die vraag komt aan bod tijdens de Infokring Dementie van Caritas Urk, op dinsdagavond 5 juli om 20.00 uur in het gemeentehuis (ingang Caritas). Belangstellenden kunnen zich aanmelden via 0527-683346 of via annerie@caritasurk.nl. Verschillende zorgprofessionals zijn aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden thuis.


Collecte Stichting
Ontmoeting

De collectanten van Stichting Ontmoeting hopen volgende week weer langs de deuren te gaan. Stichting Ontmoeting zet zich in voor hulp aan mensen met sociale, psychische en/of financiƫle problemen en hoopt met de collecte een mooi bedrag voor deze mensen op te halen. Voor wie via de bank wil betalen, hebben de collectanten een QR-code bij zich.


Online meldpunt
voor 'losse tegel'

De gemeente heeft via de website urk.nl een meldpunt gelanceerd om gemakkelijk storende zaken in de openbare ruimte te kunnen melden. Wie een losse stoeptegel, zwerfvuil of bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal in de omgeving signaleert, kan dat vanaf nu gemakkelijk doorgeven: klik op de button 'Signalen' onder 'Wonen en leven'.


Opwekkingsdienst
in de Ark

In de Ark wordt zondagmiddag om vijf uur een opwekkingsdienst gehouden. Dominee Scheer gaat hierin voor en de dienst staat in het teken van het thema 'Welke weg leidt naar het goede?'. Iedereen is van harte welkom.