n Lucas Schraal schiet beheerst de aansluitingstreffer voor Urk binnen.
n Lucas Schraal schiet beheerst de aansluitingstreffer voor Urk binnen.

Urk niet opgewassen tegen ACV

,,ACV heeft ons vanmiddag een lesje geleerd." Trainer Gert Jan Karsten had weinig woorden nodig voor zijn analyse na afloop van de oefenwedstrijd. ,,We maakten te veel fouten en die worden op dit niveau door deze sterke tegenstander genadeloos afgestraft."

 

De oefenwedstrijd tegen ACV, de nummer zes van vorig seizoen in de Derde Divisie, was amper begonnen toen Boy Spijkerman de bezoekers op een 0-1 voorsprong schoot na lichtzinnig uitverdedigen bij Urk. Ook de bij 0-2 van de Assenaren, de volledig vrijstaande Giovanni Zwikstra kon een voorzet simpel achter doelman Auke Kaptijn koppen, zag het er verdedigend niet goed uit. 


Positief

Toch zag Karsten ook weer een aantal positieve dingen: ,,In de beginfase hadden we vreselijk veel moeite om ACV bij te benen, maar gedurende de eerste helft kwamen we beter in ons spel. Ik heb veel dreiging gezien via de flanken. Jammer dat het nog schort aan de eindpass, want daar hadden we best meer uit kunnen halen, ook in de tweede helft." 

 

Bij Urk waren Riekelt Jan Brands, Dick Hakvoort en Richard Strijker weer van de partij. Zij mochten in de tweede helft, samen met nog vier andere invallers, hun opwachting maken in het elftal. Voor Riekelt Jan Brands duurde de invalbeurt slechts vijftien minuten, omdat hij geblesseerd moest afhaken. Riekelt Nentjes was zijn vervanger. 

De toeschouwers verveelden zich niet tijdens het tweede bedrijf. Nadat Richard Strijker eerst twee keer handelend had moeten optreden, wist Urk de aansluitingstreffer te maken. Een mooie steekpass van Johannes Schrijver werd door Lucas Schraal beheerst afgemaakt in de verre hoek. De Urker spelers gingen daarna enthousiast op zoek naar de gelijkmaker, maar kregen hard het deksel op de neus gedrukt. 


Tekortkomingen

In een tijdsbestek van amper vier minuten profiteerde ACV optimaal van foutieve keuzes aan de kant van Urk. Een verkeerde breedtepass en een omschakelmoment met te veel Urkers voor de bal, werden door de ploeg van trainer Ruud Jalving vertaalt in een 1-4 voorsprong door doelpunten van Giovanni Zwikstra en Arjen Hagenauw. ,,Daarom spelen we in deze voorbereiding tegen sterke tegenstanders", aldus Gert Jan Karsten. ,,Dat zijn ploegen die onze tekortkomingen meteen aan het licht brengen. Gelukkig merk ik dat de spelersgroep zich ervan bewust is dat er een hoger niveau bereikt moet worden. We hebben nog drie weken om ons, zo goed en zo kwaad als dat gaat, voor te bereiden op de start van de competitie." 

 

De 1-4 achterstand was voor Urk geen reden om bij de pakken neer te zitten. Een snoeiharde vrije trap van Jelle de Boer belandde op de paal, waarna de rebound van Andreas Gnodde uit de doelmond werd gehaald door een verdediger van ACV. Niet veel later ontfutselde Andreas Gnodde de doelman van ACV de bal en was het Joël Tol die de daaropvolgende voorzet in het lege doel wist te tikken: 2-4. Beide ploegen kregen in de slotfase van de wedstrijd nog een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

  

Scheidsrechter: J.Boringa 

Toeschouwers: 300 

Scoreverloop: 3. Boy Spijkerman 0-1, 35. Giovanni Zwikstra 0-2, 48. Lucas Schraal 1-2, 58. Giovanni Zwikstra 1-3, 62. Arjen Hagenauw 1-4, 65. Joël Tol 2-4.

Opstelling Urk: 

Auke Kaptijn (46. Richard Strijker), Fabian Schraal, Bennie Dunnink (46. Dick Hakvoort), Klaas Kramer, Pieter de Boer (46. Riekelt Jan Brands (62. Riekelt Nentjes)), Lucas Nagel (46. Johannes Schrijver), Pieter Brands, Riekelt Nentjes (46. Joël Tol), Lucas Schraal, Klaas Romkes (46. Andreas Gnodde), Fokke Willem Hoekstra (46. Jelle de Boer).