Schinkel-Korf en Vahl pakken winst

Twee vluchten stonden er vorige week op het programma voor de liefhebbers van PV Flevoland. Een dagfondvlucht vanuit Issoudun en een jonge duivenvlucht vanuit Boxmeer.


In het samenspel NOP-Urk ging de winst bij de dagfondvlucht naar de gebroeders Ras. Bij PV Flevoland was de winst voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met een eerste, derde, negende en tiende plek.


De topt tien:

1, 3, 9 en 10 Schinkel-Korf; 2 Johannes Schinkel; 4 Klaas van de Berg; 5 Riekelt en Jannie Brands; 6, 7 en 8 Bertram van Zuiden


Bij de jeugd was de eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plaats voor Leontien Bonestroo.

De beste hokprestatie was voor Schinkel-Korf met 90 procent, op de tweede plaats Klaas van de Berg met 60 procent. De derde plaats was voor Riekelt en Jannie Brands met 53,33 procent.


De tweede jonge duivenvlucht van het seizoen vanuit Boxmeer, werd in het samenspel NOP-Urk gewonnen door de combinatie Wakker.
Robbie Vahl pakte de winst bij de vereniging met een eerste en derde plaats.


De eerste tien: 1 en 3 Robbie Vahl; 2 en 10 Riekelt en Jannie Brands; 4, 7 en 8 Erik Korteweg; 5 Klaas van de Berg; 6 Dubbele Hakvoort; 9 Dirk Vahl

Bij de jeugd was de eerste plaats voor Wouter Kroon gevolgd door Leontien Boonestroo op plek twee.

De beste hokprestatie was voor Robbie Vahl met 76,47 procent, op de tweede plaats Van de Berg Pigeons met 68,85 procent en op plaats drie Frank Kempers met 65,52 procent.



Klaas van de Berg de beste op Weert


De derde jonge duivenvlucht van het seizoen was zaterdag vanuit Weert. Een afstand van 158 kilometer. Bij de NOP-Urk ging de winst naar Klaas Hoekstra.


Bij PV Flevoland ging de winst naar Klaas van de Berg, die dat samen met Bartel de Berg deed.

De eerste tien: 1 Klaas van de Berg; 2, 3 6 en 8 Johannes Schinkel; 4 en 5 Erik Korteweg; 7 Bertram van Zuiden; 9 Robbie Vahl; 10 combinatie Schinkel-Korf.

Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en een tweede plek voor Leontien Boonestroo.

De beste hokprestatie was voor Riekelt en Jannie Brands met 80 procent, gevolgd door Johannes Schinkel met 72,73 procent en Van de Berg Pigeons met 63,33 procent.