Oefenwinst voor ZVV Urk/De Kof

ZVV Urk/Bakkerij de Kof speelde afgelopen vrijdag de tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. In Volendam werd tegen de plaatselijke eredivisionist een knappe 2-3 overwinning behaald.


Afgelopen vrijdagavond speelde ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 opnieuw een oefenwedstrijd. Ditmaal werd er gespeeld in en tegen Volendam. Tegen de eredivisionist werd een knappe 2-3 overwinning behaald.


Na de overwinning op Excelsior'31 opnieuw een opsteker voor de selectie van coach Herman Spel. Zowel Volendam als Urk zijn nog maar net begonnen aan de voorbereiding. De thuisploeg speelde met enkele jonge talenten, maar desondanks is het een prima resultaat voor de Urkers, die nu mogen genieten van een korte vakantie. De doelpunten voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof werden gemaakt door Albert Hendrik Romkes (2x) en Lucas de Wit.


Resterend deel voorbereiding

Vanwege de vakantie is, zoals ondertussen gebruikelijk, de voorbereiding van de zaalvoetballers in twee delen opgesplitst. Vanaf maandag 15 augustus pakken de Urkers de draad weer op als de eerste training op het programma staat. Vrijdag 19 augustus wordt er in eigen huis geoefend tegen PKC'83. Een week later volgt in Almere het oefenduel met JCK Aiso. Op vrijdag 2 september staat de eerste officiĆ«le wedstrijd op het programma. In Asperen is Kawin de tegenstander in een bekerduel. 



Mini-toernooi op sportpark De Vormt


Voor Urk O23, Urk 2 en Urk JO19 is deze week de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Zaterdag spelen de drie elftallen een onderling mini-toernooi om weer wat wedstrijdritme op te doen. De eerste wedstrijd begint om 12.00 uur.


Programma:

12.00 uur        Urk 2 - Urk O23

13.00 uur        Urk JO19 - Urk 2

14.00 uur        Urk O23 - Urk JO19


Urk JO19 is, ondanks het verlies in de beslissende wedstrijd tegen HHC Hardenberg aan het eind van vorig seizoen, toch gepromoveerd naar de Tweede Divisie. Daarin treft het opnieuw HHC Hardenberg, maar ook DZC'68, Kolping Boys, Nunspeet, Roda'23, Volendam en Zeeburgia. Een zware, maar mooie uitdaging voor het team van trainer Jelle Loosman en assistent-trainer Albert Ras, om zich te meten met deze tegenstanders.