Alle trossen los: Maritiem Weekend


Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is zaterdag 13 en zondag 14 augustus weer in de ban van het Maritiem Weekend. Het programma staat vol maritieme activiteiten voor jong en oud en het belooft een waar spektakel te worden.

Naast talloze muzikale optredens zijn er verschillende ambachtsdemonstraties en kinderactiviteiten, van het meevaren op een historisch vissersschip en het volgen van een visserijrondleiding, tot een demonstratie scheepsknopen maken door het Knopengilde en het bewonderen van speciale modelvisserijscheepjes. Het Maritiem Weekend is die dagen van 10.00 tot 17.00 uur toegankelijk. Op zuiderzeemuseum.nl is het totaalprogramma op de plattegrond te bekijken. Het Maritiem Weekend is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen. Wie alvast online tickets reserveert, is verzekerd van een toegangsbewijs.


't Urkerbos houdt
kinderbingo

't Urkerbos houdt woensdag een kinderbingo. De zaal opent om 18.30 uur en het spel begint om 19.00 uur. Een boekje kost 3,50 euro en de kinderen krijgen gratis een bekertje ranja. Er zijn veel prijzen te winnen.

Voor de

thuisblijvers

z Dinsdag 9 augustus, 10.30 uur, Wilhelminapark - Nerf Battle. Kosten 1 euro per persoon. Aanmelden via WhatsApp: 06-20331101.

z Dinsdag 9 augustus, 14.00 uur, Wilhelminapark - Levend Stratego. Gratis en aanmelden niet nodig.

z Woensdag 10 augustus, 10.00 uur, bibliotheek - Bloxels (7-12 jaar). Omschrijving: Leer zelf een platformspel te ontwerpen met Bloxels. Dit zijn gekleurde blokjes waarmee je het spel 'tekent'. De verschillende kleuren staan voor verschillende onderdelen in het spel. Als je, in tweetallen, klaar bent met een level, dan scan je dit met de iPad en vervolgens kun je in je eigen computerspel op avontuur. Aanmelden via flevomeerbibliotheek.nl (maximaal 10 deelnemers).

z Woensdag 10 augustus, 10.30 uur, speelbos - Bosspelen. Gratis en aanmelden niet nodig.

z Woensdag 10 augustus, 14.00 uur, playground De Kotter - Voetballen. Gratis en aanmelden niet nodig.

z Vrijdag 12 augustus, 16.00 uur, bibliotheek - Portretschilderen (7-12 jaar). Omschrijving: Van Alberte Jonkers leer je alles over het maken van een portret. Hoe zijn de verhoudingen in het gezicht, welke uitdrukking geef je het en welke kleuren kun je gebruiken? Dat oefen je in deze workshop en je neemt een mooi (zelf)portret mee naar huis. Aanmelden via flevomeerbibliotheek.nl (maximaal 20 deelnemers).