n In het Kerkje aan de Zee voor het kerstconcert.
n In het Kerkje aan de Zee voor het kerstconcert. Foto:

Christelijk Mannenkoor
Siloam

Urk en koormuziek. Het gaat hand in hand. Als vervolg op de reeks vorig jaar krijgen de overige koren die ons dorp rijk is deze zomer een podiumplaats in Het Urkerland. Met ditmaal in de schijnwerpers: Christelijk Mannenkoor Siloam.


Hoeveel leden hebben jullie? ,,Ons koor bestaat uit 30 leden."


Wie is de dirigent, en hoelang al? ,,Ons koor staat sinds januari 2020 onder leiding van Harry Dekker."


Wie zijn de muzikanten? ,,Wij werken niet met vaste begeleiders, wel werken we regelmatig samen met Jaap Kramer, Hendrik van Veen en Henk Frank Strijkert."


Wat is het hoogtepunt van het koor? ,,Onze cd-opname voor ons 10-jarig jubileum die wij samen met het orkest hebben opgenomen."


Waarin onderscheidt het koor zich van andere koren? ,,Dat wij een eigen sound hebben, je hoort gelijk: dit is Siloam."


Wat hebben de leden het meest gemist in coronatijd? ,,Uiteraard de repetities, maar ook onze optredens die twee jaar geen doorgang konden vinden."


Hoe vaak wordt er gerepeteerd? ,,Er wordt wekelijks op zaterdagavond van 19.15 tot 20.45 uur gerepeteerd."


Wie stelt de liederen samen? ,,Onze dirigent bepaalt wat wij zingen, wel worden die liederen eerst door het bestuur besproken."


Waar wordt er gerepeteerd? ,,Wij repeteren in de aula van de Petrus Datheenschool."


Oproep voor nieuwe leden: ,,Nieuwe leden zijn natuurlijk ook van harte welkom om eens een repetitie van ons te bezoeken. In september hopen wij weer te beginnen met een nieuw seizoen. Kom vrijblijvend een keer langs en wie weet word jij zo enthousiast dat je ook wekelijks met ons de psalmen en liederen wil komen repeteren."


Leuke anekdote over het koor: ,,Wij moesten een keer in Scheveningen zingen, maar omdat de avond eigenlijk een te lang programma had, moesten wij al voordat de dienst afgelopen was naar huis, omdat wij anders veel te laat thuis zouden zijn. We hadden echter veel eigen aanhang mee, dus de kerk was al halfleeg voordat de avond eigenlijk afgelopen was."

n Tijdens een optreden in de Immanuelkerk.
n Foto uit de oude doos: tijdens een optreden in de Grote Kerk in Hasselt.
n Tijdens de repetitie.