Snoek-De Vries wint met overmacht

De vierde jonge duivenvlucht vanuit Heusden-Zolder, over een afstand van 182 kilometer, leek wel een kopie van een week eerder op de wedvlucht vanuit Weert. Prachtige weersomstandigheden en wederom de combinatie Snoek-De Vries als winnaar.


De jonge duiven van de liefhebbers van P.V. Tot Weerziens werden zaterdagmorgen om 8.00 uur gelost in het Belgische Heusden-Zolder. Met een zwakke noordwesten wind wisten de eerste duiven een snelheid van ruim 77 kilometer per uur te halen.


Specialisten

De combinatie Snoek-De Vries behoort tot de specialisten van de afdeling Friesland'96 en lieten dat, net als vorige week, ook nu weer zien met vijf duiven bij de eerste tien, waaronder de winnaar van deze vlucht. 


Het zilver was voor Cees Korf. Deze liefhebber pakte maar liefst 16 duiven in slechts zeven minuten tijd. Een mooie prestatie met meer dan 50 procent van zijn duiven in de prijzen. 


Er zijn meer liefhebbers die steeds beter weten te presteren met hun jonge duiven. Harmen Brands is er één van. Ook deze vlucht was hij weer met twee duiven vertegenwoordigd in de top tien. In de tussenstand is Brands inmiddels opgeschoven naar een derde plaats. Zaterdag wist hij met zijn prijspercentage menig concurrent voor te blijven. Is dit het nieuwe ploegenspel met de duiven om zo de concurrentie te slim af te zijn? Het werkt wel.


Maarten Hakvoort maakte op de plaatsen acht en negen de top tien vol.


Terugkijkend kan geconcludeerd worden dat het een mooie vlucht was, met haast geen achterblijvers en een meer dan terechte winnaar.

De top tien:

1, 3, 4, 5 en 7 Comb. Snoek-De Vries.

2 Cees Korf

6 en 10 Harmen Brands

7 Johannes Nentjes

8 en 9 Maarten Hakvoort