Topprestatie

voor Johannes 

Schinkel


480 duiven werden er vrijdag door 16 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde jonge duivenwedstrijd van het seizoen. De vlucht vanuit het Belgische Heusden-Zolder was 182 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Een mooie vlucht waarbij de duiven goed naar huis kwamen. In het samenspel NOP-Urk ging de winst naar Comb. Wakker uit Urk.


Bij PV Flevoland was de winst weggelegd voor Johannes Schinkel en ook de zevende en achtste plaats is voor Johannes. Robbie Vahl behaalde plaats 2, Dubbele Hakvoort plaats 3, Erik Korteweg plaatsen 4, 5, 9 en 10 en Riekelt en Jannie Brands plaats 6. Bij de jeugd een eerste plaats voor Leontien Bonestroo.

De beste hokprestatie was voor Riekelt en Jannie Brands met 86,11%, op de tweede plaats Dubbele Hakvoort met 77,78% en de derde plaats voor Schinkel-Korf met 70%.

De jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Riekelt en Jannie Brands met de zesde en achtendertigste plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Familie Zeeman.

Op zaterdag 13 augustus staat de vijfde jonge duivenvlucht op het programma vanaf het Belgische Marche. Dit is 332 km vliegen in een rechte lijn naar Urk, de duiven worden op donderdag ingekorfd. Op vrijdag kunnen de duiven worden ingekorfd voor de eerste natoervlucht in Duiven: dit is 82 km vliegen in een rechte lijn naar Urk.