Riekelt Nentjes kroonde zich tijdens de laatste Urk-Staphorst tot matchwinner.
Riekelt Nentjes kroonde zich tijdens de laatste Urk-Staphorst tot matchwinner. Foto: Jannie Snoek

Staphorst volgende opponent Urk

Sport

Urk en Staphorst wisten beide hun midweekse bekerwedstrijd in winst om te zetten, maar verloren een paar dagen later hun competitiewedstrijd. Zaterdag staan de twee ploegen tegenover elkaar op sportpark De Vormt.

Een blik op de ranglijst van de Derde Divisie leert, dat het voor beide elftallen een uiterst belangrijk treffen wordt. De bezoekers bivakkeren op de 17e plek met vijf punten uit zeven wedstrijden. Urk staat achtste met het dubbele aantal punten. Beide ploegen snakken naar een overwinning, want zowel Urk als Staphorst stapten in competitieverband op 3 september voor het laatst als winnaar van het veld. De thuisploeg versloeg toen VVOG met 3-1, terwijl de gasten hun eerste overwinning behaalden op ASWH (1-0). Uit de laatste vier wedstrijden wist de ploeg van Gert Jan Karsten slechts één schamel punt te behalen door een 1-1 gelijkspel in Assen tegen ACV. Staphorst deed het iets beter met twee punten, behaald tegen Volendam (2-2) en Harkemase Boys (0-0).

Trainer Gert Jan Karsten kan tegen Staphorst geen beroep doen op doelman Richard Strijker, die een schorsing van één wedstrijd uitzit, na zijn veldverwijdering vorige week tegen Volendam. Centrale verdediger en aanvoerder Bennie Dunnink is nog steeds niet hersteld van zijn blessure en zal voorlopig nog niet inzetbaar zijn. De overige selectiespelers zijn allemaal blessurevrij en dus inzetbaar. 

Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: L.E. Cantineau

Ass.scheidsrechter: C.R. Veen

Ass.scheidsrechter: J. Teunissen van Manen

Aanvang: 15.00 uur

Programma Derde Divisie zaterdag 1 oktober 2022

14.30 uur:

Hoek - VVOG

Rijnvogels - Harkemase Boys

Barendrecht - ACV

GVVV - DOVO

SteDeCo - Sportlust’46

Excelsior’31 - ASWH

15.00 uur:

Urk - Staphorst

Sparta Nijkerk - Ter Leede

DVS’33 - Volendam