Dbf Dakdekkers pakt koppositie

In de tweede klasse van het hobbyvoetbal is Dbf Dakdekkers de verrassende nieuwe koploper. Lange tijd leek de strijd om het kampioenschap tussen Van Veen Gevelrenovatie en Visco te gaan. Door de goede vorm van de laatste weken is Dbf voorlopig de koploper.

Afgelopen zaterdag stonden de dakdekkers tegenover Van Veen Gevelrenovatie. Dbf moest winnen om de strijd om het kampioenschap spannend te houden. Aan de kant van Van Veen werden enkele belangrijke spelers gemist. Desondanks wisten ze in de eerste helft enkele prima kansen te creĆ«ren. De dakdekkers kwamen echter op voorsprong, door een doelpunt van Steven de Munnik. In de tweede helft wist Dbf de voorsprong uit te breiden door Jelle de Boer. Van Veen kon de hele tweede helft geen potten meer breken. De overwinning kwam dan ook terecht bij Dbf, die daar het meeste aanspraak op mocht maken.

Visco kon door de nederlaag van Van Veen Gevelrenovatie de koppositie overnemen, maar verzuimde dat. Een verrassende 4-2 nederlaag tegen Noordzee International gooide roet in het eten. Noordzee had deze punten hard nodig in de strijd om degradatie en dus kwam de overwinning op een goed moment. Ze staan nog steeds op de laatste plaats, maar het gat naar een veilige plek is slechts twee punten.

De wedstrijd tussen Klein & Knip en Vlak & Strak was een belangrijke voor de onderste plaatsen. Klein & Knip liet zaterdag echter het betere van het spel zien. Vlak & Strak kwam nog wel op voorsprong, maar liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Uiteindelijk wist Klein & Knip de wedstrijd over de streep te trekken met een 5-2 overwinning. De ploeg kan hierdoor weer enigszins naar boven kijken.

Kraker

In de eerste klasse stond de kraker tussen Zwaan Straatwerk en Autoservice Emmeloord op het programma. Bij een overwinning van Zwaan zou alles weer open liggen in de hoogste klasse. Zwaan begon sterk aan de wedstrijd en miste enkele grote kansen. Na 20 minuten was er echter een opmerkelijk voorval. De bal leek achter te gaan naast de doelpaal, een supporter van Zwaan besloot echter om de bal binnen te houden waardoor de spits van Autoservice Emmeloord de bal binnen kon tikken. Dit soort momenten krijg je alleen op het Hobbyvoetbal voorgeschoteld. Nog geen minuut later lag ook de 2-0 in het netje door Gerke Schaap. Zwaan kwam deze tik niet meer te boven, verloor uiteindelijk met 4-1 en moest dus zijn meerdere erkennen in het elftal van Autoservice Emmeloord.

Flevo Elektro moest winnen van Hout & Ambacht om in de titelrace te blijven. Dit lukte de elektromonteurs overtuigend. Bij rust was er al een 4-0 voorsprong gepakt en in de tweede helft werd deze voorsprong uitgebreid naar een klinkende 6-1 overwinning door onder meer drie doelpunten van Jelbert Loosman. Hierdoor blijft de achterstand op koploper ASE beperkt tot drie punten. Komende zaterdag staan Flevo Elektro en Autoservice Emmeloord tegenover elkaar. Dit belooft een ware kraker te worden.

Kraaienest moet na afgelopen zaterdag even pas op de plaats maken. Ze wisten niet te scoren tegen De Flux. Aangezien De Flux ook geen doelpunt wist te maken eindigde deze wedstrijd zoals hij begon. Kraaienest was hier het minst blij mee. Voor de Flux is dit het eerste punt in de eerste klasse. Zij presteren vrij teleurstellend tot nu toe. Nu het eerste punt binnen is kan het zomaar zijn dat de voormalig stervoetballers komende weken meer resultaat behalen.