Urker vesper in Kerkje aan de Zee


De Urker vesper vindt weer plaats op vrijdag 7 oktober om 20.00 in het Kerkje aan de Zee. Voorganger is dominee C. Romkes en organist is Albert Metz. De toegang is gratis, wel is er een collecte.


Israëlconcert op
Urk van Hineni
Symfonie Orkest

Het Hineni Symfonie Orkest, onder leiding van chef-dirigent Ilia Belianko, geeft zaterdag 15 oktober op Urk een benefietconcert voor Israël. Tijdens het concert komen diverse muziekstukken van bekende Joodse componisten aan bod, maar ook traditionele Israëlische muziek. Het programma bevat onder andere Moledeti van Nachman Yariv en een selectie uit de musical Chicago van Ebb en Kander. Het concert begint om 19.30 uur in De Poort en de zaal is open om 19.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor het Hineni Centrum in Jeruzalem.


TTH NOP-Urk
houdt info-avond

De stichting Terminale Thuishulp is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ondersteuning bieden aan mensen in de laatste levensfase, en aan hun mantelzorgers. Zij doen dat in de thuissituatie en in hospice Bijna Thuis Huis in Emmeloord. Het team van vrijwilligers, op dit moment ruim 65, onder wie 13 vrijwilligers uit Urk, heeft vanwege de toenemende vraag uitbreiding nodig. Binnenkort start er weer een introductiecursus. Wie een deel van zijn of haar tijd wil inzetten voor dit werk, maar nog aarzelt of vragen heeft, is woensdag van 19.30 tot 21.30 uur welkom in Het Dok.