n De Urker Vrouwen in actie tegen Tonego (Archieffoto)
n De Urker Vrouwen in actie tegen Tonego (Archieffoto) Foto:

Klinkende overwinning voor vrouwen SV Urk

De vrouwen van SVU debuteerden afgelopen zaterdag met een klinkende 6-1 overwinning in de derde klasse. Aanstaande zaterdag wacht in de thuiswedstrijd SJO JVZ, voor Urk een onbekende tegenstander.

De ploeg van Jan Jelies en Tijmen de Boer liet niet heel goed voetbal zien in de verre uitwedstrijd tegen VVAK uit Kerkenveld. Mogelijk hadden de spelers de met 5-1 gewonnen bekerwedstrijd van een paar dagen eerder nog in de benen. Het spel was rommelig, maar toch kwam de ploeg nooit in gevaar. Bij rust was de stand al 1-4 door doelpunten van Margriet Kramer (2x), Marissa Baarssen en Martine van Eerde. Dianne de Vries scoorde in de tweede helft nog twee keer. Kitty Korf werd vrouw van de wedstrijd. De kilometervreter bleef maar gaan en brak keer op keer door op de linkerkant, waar ze samen met Margriet Kramer voor veel gevaar zorgde.

Aanstaande zaterdag speelt Urk om half drie thuis tegen SJO JVZ. De ploeg kwam alleen nog in het bekertoernooi in actie, en won hierin met 3-1 van VVAK. ,,Maar daar kijken we niet naar. Wij moeten er zaterdag gewoon staan en er voor de volle honderd procent voor gaan. Alleen zo kunnen we zorgen dat we de volle buit op de Bult houden’’, aldus trainer Jan Jelies.