n Driepunter van Marlies Hoorn-Verhoeff die 18 punten aantekende.

Orca's Dames verslaan Groningen

In een wedstrijd die geen enkel moment spannend is geweest, hebben de dames van Schol/Orca's op ondubbelzinnige wijze afgerekend met BV Groningen.

,,We kennen deze tegenstander heel goed en hebben de afgelopen week, tijdens de trainingen, veel aandacht geschonken aan de zwakke punten van de Groningse dames. Onze spelers hebben dat tijdens de wedstrijd goed tot uitvoer gebracht", aldus coach Janita de Boer.

Geen enkel moment hebben de dames van BV Groningen de hoop mogen koesteren om met een overwinning sporthal Vlechttuinen te verlaten. De Urker dames lieten vanaf de eerste minuut merken dat er niets te halen viel. Tijdens het eerste kwart werd gestaag een 18-10 voorsprong opgebouwd, die tijdens het tweede kwart werd vergroot tot een ruststand van 37-21. Er werd fanatiek verdedigd, waardoor de Groningers vaak gedwongen werden tot moeilijke schotkeuzes. Daarnaast was ook de rebound bij de Urkers goed verzorgd. Aanvallend werd inside vaak de juiste oplossing gevonden en van afstand schoten de Urker dames ook met scherp.

Revanchegevoelens

Ondanks de ruime voorsprong, verzaakten de Urkers niet tijdens het derde en vierde kwart. Janita de Boer: ,,Ik denk dat bepaalde revanchegevoelens wel degelijk bij ons meespeelden. De nederlaag die wij vorig seizoen opliepen in Groningen, kon door ons niet worden rechtgezet, omdat we tot twee keer toe te maken kregen met onduidelijke afzeggingen vanuit Groningen."

De voorsprong werd tijdens het derde kwart langzaam maar zeker vergroot naar 19 punten. Dat had nog veel meer kunnen zijn, omdat er door Orca's te snel werd gekozen voor de eerste de beste mogelijkheid om te scoren, terwijl juist het rustig opzetten van een aanval de betere keus zou zijn geweest. ,,Wij hebben met onze snelheid een fantastisch wapen in huis, maar datzelfde wapen is vaak onze grootste valkuil", aldus coach De Boer.

Het laatste kwart was daarvoor ook kenmerkend. Prachtige aanvallen met dito scores, werden afgewisseld met slechte passes en onnodig balverlies. ,,De dames zijn zelf ook heel kritisch op het eigen spel en vinden dat ze veel constanter moeten zijn, waardoor je niet afhankelijk bent van het wel of niet goed spelen van je tegenstander."

Zaterdag spelen de dames weer thuis. Dan tegen Apollo uit Amsterdam. Een leuke, vergelijkbare, snelle tegenstander en huidige koploper. Garantie voor een spannende wedstrijd.