Extra feestelijke Dag van de Urker Geschiedenis


Bezoekers van de Dag van de Urker Geschiedenis kunnen zaterdag genieten van interessante lezingen, de Grote Geschiedenis Quiz en de opening van Timmerschuur Hagedoorn/Collectie SCARF.

's Ochtends wordt in de Botterschuur de Cornelis de Vries-prijs uitgereikt, en een nieuwe Urcker Kroniek en lezing door Marjanne Foppen over het Urker Vissersmonument gepresenteerd. Middeleeuws historicus Anton Kos gaat in op het bestuur door Stift Elten in het Gooi en Urk. Jelle en Janna de Vries delen hun bevindingen over hun zoektocht naar Espelo, op de Vormt. 's Middags zijn de bezoekers welkom op Wijk 5-37b, waar Timmerschuur Hagedoorn wordt geopend, met in de kelder de archeologische collectie van SCARF. De dag wordt afgesloten met een feestelijke borrel ter ere van het 40-jarig bestaan van Stichting Urker Uitgaven. Het programma kost 10 euro. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, aanmelden via info@urkeruitgaven.nl.


Bijbellezing in
de Elimkerk

Dominee P.J.T. van den Herik houdt donderdag om 19.30 uur in de Elimkerk de eerste Bijbellezing van het nieuwe seizoen. Hij vervolgt met de serie lezingen over 1 Samuël 3:1-22 met als uitgangspunt de verzen 1-10.


Voor vragen over
energiebesparing

Wie vragen heeft over de energiebesparingsactie van de gemeente, kan morgen (4 oktober) terecht in het gemeentehuis. Tussen drie uur en half vijf is er een inloopbijeenkomst waar woningeigenaren meer informatie over de actie kunnen krijgen. Nu al meer informatie? Kijk op urk.nl/energiebesparingsactie.

Verloren

z Steen van een oorbel, rond hangertje beetje lichtblauw, wit glanzend, ergens op route Flevostraat - de Schelp - Pieter Zandt. Tel. 687756.

z Blauwe Neon jas, omg. basketbalveld Kotter op woe. 28 september. Tel. 06-28381077.

z Pinpas, omg. Jumbo Hofstee en Oude Dorp. Tel. 06-43205839.

Gevonden 

z Armband. Tel. 06-22585131.

z Jas, donkerblauw met capuchon, streep op de mouwen maat 158/164. In het voorjaar al blijven liggen op de speeltuin bij de Vuurbaak. 685555.

z Gitaar, omg. Geul. Tel. 06-52239521.