Tweede overwinning vrouwen SV Urk

Ondanks dat het eerste vrouwenteam van SV Urk het afgelopen zaterdag zonder een aantal vaste waarden moest doen, werd er toch weer een mooie 7-5 overwinning geboekt tegen SJO JVZ. Ander positief punt: de 14-jarige Willina Hagedoorn Weerstand deed voor de tweede keer mee, terwijl Hannah Hartman haar debuut maakte. Beide spelers verdienen een dikke pluim.

De Urker spelers begonnen niet scherp aan het duel op sportpark De Vormt. De 0-1 was al snel een feit. Urk was daarna wakker en nam het heft in handen. Het was Keysha Legito die met een mooi afstandsschot de 1-1 maakte. Hierna werd het spel stukken beter en wisten de Urkers via Margriet Kramer en Celia Wemmers (2x) binnen tien minuten drie keer te scoren. De tegenstander had moeite met de snelle aanvallers en diepgaande middenvelders van Urk. Vlak voor rust viel de 5-1 door Keysha Legito. Domper was het uitvallen van Celia Wemmers met een enkelblessure en Kristy-Anne Keuter met duizeligheid. Tabitha Romkes uit vrouwen 2 en Hanna Hartman uit MO17-1 waren de vervangers.

Meeslepen

Na rust leek het erop dat het na de snelle 6-1 van Keysha Legito een walk-over zou worden. Niks was minder waar. Urk liet zich te veel meeslepen in het spel van SJO JVZ en was minder scherp, waardoor de bezoekers terug konden komen tot 6-4. Een eigen doelpunt van JVZ zorgde voor de beslissing. De vijfde treffer van de gasten was alleen nog van belang voor de statistieken.

Leren

,,Het was een wedstrijd met hele goede, maar ook slechte momenten. Hier kunnen onze spelers weer van leren. Heel blij waren we met de inbreng van Willina Hagedoorn Weerstand, die met haar inzicht en goede balbehandeling gewoon een hele wedstrijd mee kan op dit niveau. Ze had al een wedstrijd met haar eigen JO15-2 in de benen. Dag gold trouwens ook voor Hannah Hartman van MO17-1, die na haar eigen wedstrijd nog even naar behoren inviel bij vrouwen 1. Beide spelers verdienen een pluim'', aldus assistent-trainer Tijmen de Boer.