Urk zaterdag gastheer van GVVV

Urk wacht zaterdag een pittige tegenstander. De huidige nummer twee van de Derde Divisie, GVVV, komt op bezoek op sportpark De Vormt.


De gasten uit Veenendaal degradeerden vorig seizoen uit de Tweede Divisie. De ploeg van de nieuwe trainer Gerry Vink, kreeg aan het begin van dit seizoen één opdracht mee: zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste amateurniveau. 


Nummer twee

GVVV is op dit moment de nummer twee van de ranglijst, met twee punten achterstand op buurman DOVO. De verrassende nederlaag die de ploeg vorige week op eigen veld leed tegen Staphorst (1-2), is er de oorzaak van dat de koppositie weer uit handen moest worden gegeven. De Veenendalers zullen die misstap graag willen herstellen met Urk als slachtoffer.


Volle winst pakken

De thuisploeg is na de 5-1 nederlaag van vorige week tegen Barendrecht afgezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst en zal de wedstrijd tegen GVVV graag willen aangrijpen om, na vier achtereenvolgende competitienederlagen op eigen veld, weer eens de volle winst te pakken. Dat zal wel moeten gebeuren zonder Lucas Schraal, met zes doelpunten topscorer van Urk, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit na zijn rode kaart tegen Rijnvogels. 


Blessure

Bennie Dunnink is nog steeds niet inzetbaar. Het herstel van de liesblessure duurt langer dan gedacht. Klaas Kramer zal naar alle waarschijnlijkheid wel weer van de partij zijn.


Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: H.C.A. Michielsen

Ass.scheidsrechters: A.D. Kloekke en D.B. Vloedgraven

Aanvang: 15.00 uur


Programma

derde divisie


Zaterdag 12 november 2022:

14.30 uur:

Staphorst - Excelsior'31

Harkemase Boys - SteDeCo

DOVO - Sportlust'46

ACV - Sparta Nijkerk

Volendam - Hoek

15.00 uur:

Urk - GVVV

ASWH - VVOG

Ter Leede - Rijnvogels

DVS'33 - Barendrecht