Techniek en technologie
beleven en ervaren op Urk

Hoe zijn jongeren te interesseren voor techniek en technologie? Om daar achter te komen, wordt vrijdag 18 november een doe- en beleefevent georganiseerd onder de naam 'Techniek Tastbaar'.


Overal zijn technici nodig, maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst. Het aantal vacatures blijft onverminderd groeien, terwijl leerlingen te weinig in aanraking komen met techniek en technologie en daardoor minder geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te volgen. Wie echter kiest voor een loopbaan in de techniek en technologie heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden, en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden. 


Om jongeren te interesseren voor techniek en technologie, organiseren Sterk Techniek Onderwijs Noordoostpolder en Urk en het Innovatiecluster, Agrofoodcluster en Urk Maritime, op 18 november van 14.00 tot 20.00 op het Berechja College, het doe- en beleefevent 'Techniek Tastbaar'. Daar laten zij zien wat er in de regio aan prachtige techniek en technologie is te vinden. Alle aanwezige organisaties hebben een activiteit voor de jongeren in de leeftijd van 10-16 jaar bedacht en circa 30 regionale bedrijven laten zien waar ze actief zijn. Zo kunnen jongeren ervaren en ontdekken wat allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. 


Meer informatie over het evenement is te vinden op de website Techniek Tastbaar (techniektastbaar.nl) of op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.