Loodzware opgave zaalvoetballers

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof wacht vrijdagavond een loodzware opgave, als koploper ZVV Ede op bezoek komt. Het is voor de selectie van coach Herman Spel een belangrijke ontmoeting, want bij een positief resultaat wordt de aansluiting behouden met de subtop.


Nadat de laatste wedstrijd in eigen huis met 4-1 werd gewonnen van concurrent Futsal Winsum, ging het twee weken geleden grandioos mis voor de Urker zaalvoetballers. Op bezoek bij Heracles Almelo Futsal werd met forse cijfers verloren (11-1). Een keiharde nederlaag, die het gestegen moraal na de eerste overwinning van het seizoen tegen Winsum, niet bepaald goed heeft gedaan.


Ambitieus

In Sporthal De Schelp is vrijdag koploper ZVV Ede de volgende tegenstander. Deze ploeg kennen we nog van de voorgaande editie van het zaalvoetbalgala, toen de Edenaren de tegenstander waren van ZVV Urk/Bakkerij De Kof (2-1). Ditmaal is alles echter anders. Nadat Ede vorig seizoen al indruk maakte in de Eerste divisie B en lange tijd meedeed om het kampioenschap, met daaraan gekoppeld promotie naar de Eredivisie, is het de ambitieuze zaalvoetballers uit Ede helaas net niet gelukt om kampioen te worden of te promoveren.


Ongeslagen

Dit seizoen liggen de zaalvoetballers uit Ede wel op koers voor een kampioenschap. De ploeg is tot nu toe ongeslagen, alle wedstrijden werden gewonnen en ook het doelsaldo van 53 voor en 9 doelpunten tegen, spreekt boekdelen. Heracles Almelo is met drie punten minder (15) te vinden op plek twee. Het verschil met PKC'83, de nummer drie op de ranglijst, bedraagt al zes punten.

De bezoekers uit Ede zal er dus alles aan gelegen zijn om ook tegen Bakkerij De Kof een goed resultaat te boeken. Lukt het de Urkers om Ede de eerste verliespunten toe te brengen? Met de steun van het fanatieke thuispubliek moet dat zeker mogelijk zijn. 


In Sporthal De Schelp wordt om 21.10 uur afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van de heren Mastenbroek en Venekamp. Vooraf speelt Bakkerij De Kof 2 om 19.40 uur een thuiswedstrijd tegen ZVF uit Franeker. De wedstrijden zijn live te volgen via het Twitterkanaal @zvvurk