Bijzonder licht


Een bijeenkomst in een plaatselijk verenigingsgebouw had voor enkele bezoekers onlangs een vreemde nasleep. Na een gezellige avond kregen twee zussen en een van de echtgenoten last van roodverbrande hoofden en pijnlijke ogen. Een van hen had een zonnebril nodig om de dag door te komen, terwijl bij een ander de huid begon te vervellen. Ze gingen op onderzoek uit en al snel viel de verdenking op de anti-muggenlamp waar ze de hele avond dichtbij hadden gezeten. De beheerder van het gebouwtje bleek de lampen recent vervangen te hebben, maar waarschijnlijk met zonnebanklampen. Een dag later was de roodheid mooi weggetrokken en kreeg de echtgenoot meermaals de vraag of hij op vakantie was geweest naar een zonnig oord.


Tuinafval
is welkom

Iedereen die woonachtig is op Urk kan op zaterdag 19 november tussen acht en twaalf uur gratis grof tuinafval inleveren bij de milieustraat aan de Griend. Een stimulans vanuit de gemeente en afvalinzamelaar Rova om te voorkomen dat grof tuinafval bij het restafval terechtkomt ,,Gescheiden grof tuinafval kunnen we namelijk deels composteren en deels inzetten voor de opwekking van duurzame energie. Deze service is alleen bedoeld voor particulieren en u moet zich kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Urk.''


Gemeente gaat
de markt op

Om meer informatie te geven over de energiebesparingsactie is een afvaardiging van de gemeente zaterdag te vinden op de markt bij Winkelcentrum Urkerhard. ,,De stijgende energiekosten komen bij iedereen hard aan. We leveren als gemeente graag een bijdrage door middel van een energiebesparingsactie. Elk huishouden heeft in september een brief ontvangen met daarin meer informatie over de actie. Wat we u kunnen aanbieden verschilt per inkomenssituatie en of u in een huur- of koopwoning woont. Zaterdag staan we op de markt om informatie te geven over de actie en kunnen we u helpen met het invullen van het aanmeldformulier.'' Er is via de gemeentelijke website Urk.nl meer informatie over de actie te vinden.