Afbeelding
Foto:

'Creativiteit: de motor van alles wat wij doen'

Veertig jaar geleden begon Willem de Boer aan zijn avontuur. In een kleine keuken, in een schuur van veertig vierkante meter. Henk de Boer, die vandaag de dag samen met René de directie van het bedrijf vormt, herinnert zich nog dat hij zijn oudere broer daar hielp als jongen van 13 jaar oud. Salades voor de kerstdagen maken, dat bleek een gat in de markt te zijn, en al snel volgde de vraag naar een buffet en meteen ook maar verlichting en stoelen. ,,Met busjes en kleine vrachtwagens verzorgden we op de meest uiteenlopende plekken in het hele land kleine maar ook grote cateringklussen”, vertelt Henk.


René de Boer kan zich nog een mooie anekdote herinneren uit de beginjaren. ,,In die tijd deed Willem alles zelf, het gesprek met de opdrachtgever, het maken van buffetten, de buffetten presenteren en als het nodig was ook nog (handmatig) afwassen en de factuur sturen. Op een keer kwam een opdrachtgever na de partij naar Willem toe. Hij vroeg aan de kok, ook Willem, of hij Willem wilde bedanken dat alles goed en tot in de puntjes was geregeld. Het antwoord van Willem was steevast: ,,Ja hoor ik zal het doorgeven aan Willem." Zo ging dat dus. Niet iedereen wist dat Willem de Boer eigenlijk maar een jong broekie was van ruim twintig jaar oud."

De werkgebieden waarin het bedrijf actief is, zijn de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Het pand in Emmeloord is een modern productiebedrijf waar dagelijks maaltijden voor ziekenhuizen worden geproduceerd. Ook grote namen als Bergman Clinics en Albert Heijn hebben Willem de Boer gevonden. Het bedrijf produceert voor de grote supermarktketen verse maaltijden en maaltijdsalades. ,,Dit is een partnership dat ons dagelijks op scherp zet. Waar kunnen we verbeteren en hoe implementeren we duurzaamheid in het proces? De focus ligt altijd op creativiteit, vakmanschap en kwaliteit”, aldus Henk.

Dat ze bij Willem de Boer van een feestje houden is wel bekend. ,,Een jubileum is natuurlijk een prachtig moment om medewerkers in het zonnetje te zetten. Zij zijn tenslotte de motor van het bedrijf. Om collega’s te verrassen die werkzaam zijn in de eventbranche, moet je van goeden huize komen”, lacht Henk. Er werd dus flink uitgepakt. Alle medewerkers van Willem de Boer, De Koningshof, Snack-Plaza en CuliCare waren uitgenodigd om samen met hun partner dit feest te beleven. Een prachtig jubileumfeest vol amusement, met onder andere optredens van illusionist Victor Mids en voice-artiest Niek Boes. 

,,Het is mooi om te zien dat de saamhorigheid sterk is en dat we deze mijlpaal als team konden vieren. We zijn blij met alle activiteiten van het bedrijf en de inzet van al onze medewerkers. We laten graag zien dat de passie er van afspat, van ons mag je altijd meer verwachten”, aldus Henk.