n Klaas Hakvoort (m) in actie namens Seacon/Orca's tegen Flashing Heiloo.
n Klaas Hakvoort (m) in actie namens Seacon/Orca's tegen Flashing Heiloo.

Seacon/Orca's Heren naar BV Amsterdam

BV Amsterdam is zaterdag de volgende tegenstander van de mannen van Seacon Orca’s Heren. De Urkers mogen in een middagwedstrijd de strijd aangaan met de huidige nummer zes van de ranglijst in de Eerste Klasse A.


Op basis van de tot nog toe bekende gegevens lijkt BV Amsterdam een ploeg die gelijkwaardig is aan de Urkers. De Amsterdammers begonnen de competitie ijzersterk met drie winstpartijen op rij en bezetten enige weken de koppositie. De laatste twee wedstrijden werden echter verloren (D.E.D. 64-53 en Quick Lions 76-60), waardoor de ploeg is afgezakt naar een zesde plaats. Ook al is de competitie nog jong, een nederlaag kan zomaar een paar plaatsen verlies betekenen op de ranglijst. 

De mannen van Seacon/Orca's bewandelen juist de omgekeerde weg, want na een verliespartij in en tegen Almere bij de start van de competitie (51-46) is er niet meer verloren en werden de laatste vier wedstrijden omgezet in winst. Dat resulteert momenteel in een vierde plek voor Orca's. Een mooie plaats, maar de Urkers willen meer. ,,Onbekend of niet, je moet van iedere ploeg willen en kunnen winnen", heeft assistent-teammanager Jan Tiemen Hakvoort herhaaldelijk gezegd sinds zijn aanstelling. Terugkijkend op zijn eigen periode als basketballer leert Hakvoort de ploeg nu met nóg meer overtuiging te spelen. ,,De tegenstanders moeten geen moment het idee hebben dat er iets te halen valt."

Orca's is de ploeg met de minste tegenscores in de competitie. Verdedigend zit het dus goed, al zijn daar nog wel stappen te zetten. Gemiddeld krijgen de Urkers nu 57 punten tegen. Aanvallend mag er nog wel een tandje bijgeschakeld worden, ondanks het positieve doelsaldo van +37 na vijf gespeelde wedstrijden.


De wedstrijd wordt gespeeld in de Van Hogendorphal, Van Hogendorpstraat 921 in Amsterdam, staat onder leiding van de heren Oosting en Kemp en begint om 16.00 uur.