n Snelheid, een belangrijk aanvalswapen van Schol/Orca's.
n Snelheid, een belangrijk aanvalswapen van Schol/Orca's.

Schol/Orca's Dames verdedigen koppositie

Samen met BC Apollo en EBBC voeren de dames van Schol/Orca's de ranglijst aan van de Eerste Divisie A. Vrijdagavond aan de Urkers de taak deze koppositie te verdedigen in Delft.


Tegenstander DAS Delft neemt de achtste plaats op de ranglijst in met vier punten uit zes gespeelde wedstrijden. De ploeg wist te winnen van High Five (54-37) en Baros (73-28). Tegen EBBC, Springfield, BV Amsterdam en U.S. werden nederlagen geleden. Toch waken de Urkers voor onderschatting, omdat de Delftenaren de laatste wedstrijden aangetoond hebben over een goede verdediging te beschikken en ook aanvallend makkelijk te scoren.

Orca's gaat vol vertrouwen op weg naar Delft. De overwinning van vorige week op Cangeroes, na een ongelofelijke eindspurt van 29-0, heeft het team, na twee slechte wedstrijden, een flinke positieve boost gegeven. 

De wedstrijd wordt voor het Urker team op een ongewone dag en tijdstip gespeeld. In de Korba sporthal in Delft wordt vrijdag om 21.00 uur het startsein gegeven door scheidsrechters Folkers en Klas.