Afbeelding
Foto:

Hulp aan Pakistaanse christenen

In de zaal van de Ichthushof was dinsdagavond de dreiging bijna tastbaar. Drie Pakistaanse christenen, twee mannen en een een vrouw, vertelden over hun ervaringen als christen in Pakistan.


Ben je eenmaal in beeld bij radicale moslimgroepen, dan ben je je leven niet meer zeker. En als ze dreigen met moord, dan menen ze dat. Op bescherming van de politie hoef je niet te rekenen. Daar komt de armoede nog bij. Christenen behoren van oorsprong tot de laagste kaste. Niet aanraken, onrein. In die sfeer is een dappere groep christenen aan het werk geslagen in een van de sloppenwijken in Lahore. Er is een school voor kinderen die geen schoolgeld kunnen betalen en er wordt gratis medische zorg verstrekt. Er is een kinderhostel en er is een schoonwatervoorziening. Buiten de sloppenwijk wordt er ook gewerkt, bijvoorbeeld in de steenfabrieken. Via een live-verbinding waren de werkers uit Lahore er dinsdag even bij. Ze spaken hun dank uit voor de steun die ze vanuit Urk ontvangen. Elke morgen om 6 uur komt de kleine gemeenschap samen in de kerk om de dag te beginnen. Alle projecten bevinden zich in hetzelfde steegje. Dat moet ook wel vanwege de veiligheid. Voor dit kostbare werk is al een hoge prijs betaald. In 2013 werd een van de initiatiefnemers koelbloedig doodgeschoten. En nog steeds moeten medewerkers vluchten, zoals onlangs de directeur van de school. Zij verblijft nu, met haar gezin, onder moeilijke omstandigheden in Thailand. 

Krijn de Jong (op de foto rechts): ,,We mogen de Pakistaanse christenen niet aan hun lot overlaten. In een advertentie in deze krant lees je hoe je kunt helpen."