Dag van de ondernemer


In verband met de dag van de ondernemer, vrijdag 18 november, organiseert de gemeente een ondernemersontbijt. Het thema is 'de krappe arbeidsmarkt, wat zijn de oplossingen'. Locatie is de kantine van het gemeentehuis en aanmelden kan (verplicht!) tot maandag 14 november via ondernemen@urk.nl.


Op zoek naar
nieuwe CvdK

Flevoland gaat op zoek naar een nieuwe Commissaris van de Koning. Leen Verbeek heeft namelijk tijdens de laatste vergadering van de Provinciale Staten aangegeven per 1 november 2023 afscheid te nemen van deze functie. Leen Verbeek: ,,Ik ben in november 2008 begonnen als commissaris. Volgend jaar november hoop ik 15 jaar commissaris van de Koning in Flevoland te zijn. Ik vind dit een passend moment om afscheid te nemen. Door mijn vertrek nu aan te kondigen, kunnen de Flevolandse Staten, samen met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, op zoek naar een geschikte kandidaat die hopelijk in november 2023 aan de slag kan.''


Stichting Kaleb
viert jubileumfeest

In GODcentre Gouda is er zaterdag 26 november een (gratis) 60-jarige jubileummiddag en -avond van stichting Kaleb, die activiteiten organiseert voor jongeren tussen de 8 en 26 jaar. Het bekendst zijn de zomerkampen op Schiermonnikoog, waar veel Urkers naartoe gaan. Het middagprogramma is alleen open voor Kalebieten (deelnemers aan Kalebactiviteiten) en hun familieleden. Om drie uur start de feestdag met koffie en gebak, daarna zijn er keuze-onderdelen. 's Avonds is er een frietkar en na het eten is er tot half tien voor iedereen een feestelijk avondconcert. Aanmelden kan via info@kaleb.nl.


Flinke agenda
raadsvergadering

De raadsvergadering van vanavond (donderdag) heeft een flinke agenda. Niet alleen besluit de raad over de voorgestelde begroting, waar een fors tekort aan de horizon van 2026 verschijnt, ook liggen de belastingverordeningen op tafel. Daarnaast spreken de politieke partijen over het beeldkwaliteitsplan voor Port of Urk en een garantstelling voor het revolutionaire KoudeWarmtenet, waarmee het nieuwe bedrijfsterrein mogelijk de Zeeheldenwijk van warmte gaat voorzien. De vergadering is zowel in de raadszaal als digitaal bij te wonen en start om zeven uur.