Afbeelding

Belangrijke uitwedstrijd voor ZVV Urk

Sport

Een week na de nederlaag tegen koploper ZVV Ede, is het van belang dat ZVV Urk/Bakkerij De Kof haar rug weet te rechten. De volgende tegenstander is Excelsior’31 uit Rijssen. Voor de Urker zaalvoetballers een belangrijke wedstrijd.

Ondanks het feit dat De Kof 1 afgelopen vrijdagavond goed mee kon komen met Ede en lange tijd uitzicht had op een resultaat, was het in de slotfase helaas toch weer net niet bij de Urkers. Niet in negatieve opzicht, want de selectie van coach Herman Spel ging tegen Ede terug naar de basis en wist via een compacte verdediging de koploper van de Eerste divisie C goed tegenstand te bieden. Doelpunten uit standaardsituaties en op het laatst nog een tegentreffer toen Urk met een meevoetballende doelman speelde, zorgden ervoor dat De Kof met lege handen kwam te staan. En dat is afgelopen wedstrijden al te vaak gebeurd. 

Teleurstellend

Werd het competitieprogramma vooraf nog handenwrijvend ontvangen met vier thuiswedstrijden op rij, het mondde uit in een teleurstellende seizoenstart, waarbij de Urker zaalvoetballers in zes wedstrijden slechts vier punten wisten te vergaren en zichzelf terugvinden op de voorlaatste plek in de Eerste divisie C. Voor een team dat zowel intern als extern de doelstelling had uitgesproken om mee te draaien in de top vijf, is deze matige seizoenstart een teken dat het beter moet aan Urker zijde.

De gewonnen thuiswedstrijd tegen Winsum was een teken dat het weer beter ging met ZVV Urk/Bakkerij De Kof. Dat er tegen Heracles Almelo geen goed vervolg kon worden gegeven, was een domper, maar in de thuiswedstrijd tegen ZVV Ede, liet de selectie van coach Herman Spel zien dat men nog niet afgeschreven moet worden. Het verschil met de teams in de middenmoot is niet groot en ook de subtop is nog lang niet uit zicht. Een goede serie, waarbij de nodige punten gepakt gaan worden is dan ook nodig om de hernieuwde aansluiting te vinden.

Van Excelsior’31 werd in de voorbereiding gewonnen, maar deze uitwedstrijd is altijd een lastige vanwege de houten vloer. De afgelopen drie wedstrijden wisten de Rijssenaren tweemaal met 3-3 gelijk te spelen (FC Brasil’77 en SC Olympic) en werd in eigen huis WMC met 4-2 verslagen.
De wedstrijd begint vanavond om 21.00 uur en is live te volgen via het twitterkanaal @zvvurk.