Afbeelding

Seacon/Orca’s tegen U.S.

Sport

De mannen van Seacon/Orca’s spelen vanavond een thuiswedstrijd. Na het verlies vorige week tegen BV Amsterdam (89-69), is opnieuw een ploeg uit de hoofdstad tegenstander van de Urkers. U.S., de Universitaire Sportvereniging, komt in sporthal Vlechttuinen op bezoek. 

Dit team bezet momenteel de zevende plek op de ranglijst, slechts één plek onder de Urkers. Een tegenstander die dus gelijkwaardig zal zijn aan Orca’s.

Geen verleden

Eerdere ontmoetingen uit het verleden zijn er niet tussen Orca’s en U.S., dus is er niets bekend over de sterkte van deze tegenstander. Het afwachtende, zoals in de wedstrijd tegen Flashing Heiloo, moet er echter uit deze keer. Vanaf het begin zullen de Urkers de wedstrijd in handen moeten nemen en houden, om niet verrast te worden door een gretigere ploeg Amsterdammers. Coach Bakker: ,,Het initiatief moet bij onszelf liggen. Een afwachtende houding gaat je nooit punten opleveren.” Assistent-teamtrainer Jan Tiemen Hakvoort vult aan: ,,In zowel de aanval als verdediging.” Een juiste constatering van de assistent, want tot nog toe waren de Urkers in alle wedstrijden steeds actiever in één van de twee. De ene wedstrijd zat het verdedigend goed en was het aanvallend een stuk minder, en in een andere wedstrijd was het precies andersom. ,,Een stuk continuïteit moet nog groeien”, besluit Hakvoort.

Nieuwe tenues

Vanavond zal het team van Seacon/Orca’s te bewonderen zijn in hagelnieuwe tenues, die eerder deze week geleverd werden. Na de recentelijke transformatie van de huisstijl van Orca’s, is nu ook de nieuwe wedstrijdoutfit gereed. Er staat dus weer een nieuwe en frisse selectie op het veld.

Blessures

Het is nog onduidelijk hoe erg de blessures van Rick van Eerde en Kevin de Boer zijn. Beiden zijn in de afgelopen weken geblesseerd geraakt en op het moment van schrijven nog niet maximaal hersteld.

De wedstrijd begint om 21.00 uur in sporthal Vlechttuinen, waar de Urkers graag hun ongeslagen thuisstatus willen behouden.