Afbeelding

Schol/Orca’s Dames op zoek naar eerherstel

Sport

Het onverwachte verlies van vorige week tegen DAS Delft is hard aangekomen bij de dames van Schol/Orca’s. Vanavond gaan ze in sporthal Vlechttuinen op zoek naar eerherstel.

Dat moet dan gebeuren tegen de dames van U.S.. De aankomende tegenstander staat op de vijfde plaats van de ranglijst in de Eerste Divisie A, met acht punten uit zes wedstrijden. De Amsterdammers begonnen de competitie met vier overwinningen op rij, maar de laatste twee wedstrijden, tegen BV Groningen en Springfield, werden verloren. Aan de dames van Schol/Orca’s de opdracht om ervoor te zorgen dat de gasten opnieuw met een nederlaag naar de hoofdstad worden gestuurd.

Top vier

De Urker dames waren tot vorige week zaterdag keurig op weg naar een onbedreigde plaats in de top vier, met daaraan gekoppeld een plek in de Final Four aan het eind van het seizoen. Na de verloren wedstrijd tegen EBBC, was er een goed herstel met vier achtereenvolgende overwinningen. Vooral de winst van twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Cangeroes dwong respect af. In de laatste 18 minuten van die wedstrijd wist de tegenstander uit Utrecht geen enkel punt te scoren en wist Orca’s met een 29-0 eindsprint een 64-52 overwinning te behalen. Tegenstander U.S. heeft evenveel verliespunten als het Urker team. Om afstand te nemen is het zeker nodig dat er zaterdag een overwinning uit de bus rolt voor Orca’s.

Kans

Tijdens het resterende programma voor Schol/Orca’s tot eind december, speelt het nog drie wedstrijden tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst. Voor de Urkers de kans om met vier overwinningen een stevige basis te leggen voor een klassering bij de top vier van de ranglijst, waardoor aan het eind van het seizoen opnieuw de kans voorbij komt voor promotie naar de Promotiedivisie.

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Vlechttuinen en begint om 20.15 uur. De arbitrale leiding is in handen van de heren  B. Danailov en A.J. Jager.