n De route van de vrolijke lichtjesoptocht, natuurlijk traditiegetrouw onder leiding van de echte pietenshowband. De start is zaterdagmiddag 17.00 uur vanaf de haven.
n De route van de vrolijke lichtjesoptocht, natuurlijk traditiegetrouw onder leiding van de echte pietenshowband. De start is zaterdagmiddag 17.00 uur vanaf de haven. Foto:

Zie ginds komt de stoomboot...!

Het is ieder jaar weer een groot feest op de haven: de Sinterklaasintocht. Aanstaande zaterdag is het weer zover: om twaalf uur stipt legt de stoomboot met de sint en zijn pieten aan langs de kade. Iedereen is van harte welkom.


Uiteraard is de boot voorzien van pakjes en peternoten. Iedereen die de sinterklaas van dichtbij wil zien, en misschien wel een verlanglijstje in het oor wil fluisteren, of een mooie tekening wil overhandigen, is van harte welkom om deel te nemen aan het defilé. Dat wordt 's middags vanaf twee uur georganiseerd. Rond de klok van vijf uur, bij het donker worden, wordt de inmiddels vertrouwde lichtjesoptocht weer gehouden. Alle kinderen, vaders en moeders, bessiens en bebe's mogen gezellig meelopen op de route door het Oude Dorp. Er is van alles te zien en te doen en ongetwijfeld wordt er rijkelijk met snoepgoed gestrooid. Een oproep nog van sinterklaas, die altijd de veiligheid goed in het oog houdt, luidt: bewoners van Urk, houd de route waarlangs de optocht gaat zoveel mogelijk vrij van auto's!

Meer informatie, filmpjes, smakelijke decemberrecepten en leuke kleurplaten zijn te vinden op de website suunterklaos.nl.