Urk voor kraker naar Rijssen

De laatste keer dat Urk en Excelsior'31 elkaar troffen was tijdens het seizoen 2018-2019. Zowel in Rijssen (0-0) als op Urk (1-1) kwamen beide elftallen een remise overeen. Excelsior'31 werd dat seizoen kampioen en promoveerde naar de Derde Divisie. Urk eindigde als zesde. Zaterdag staan beide ploegen in Rijssen weer tegenover elkaar.


Excelsior'31 is tot nu toe bezig aan een moeizaam seizoen. Na de keurige zevende plek die het vorig jaar behaalde in de Derde Divisie, komen de tot nu toe behaalde resultaten niet overeen met de vooraf gestelde verwachtingen. De formatie van trainer Jurjan Wouda is de huidige rode lantaarndrager met elf punten uit veertien wedstrijden. Oorzaak van de slechte start is vooral het gebrek aan scorend vermogen. Slechts drie ploegen wisten minder doelpunten te maken dan de ploeg uit Rijssen.


Urk staat op de ranglijst twee punten boven de gastheren, zodat er al vroeg in het seizoen sprake is van een ware degradatiekraker. Beide elftallen kunnen een overwinning goed gebruiken, vooral omdat de onderlinge verschillen op de ranglijst nu nog te overzien zijn. De ploeg van Gert Jan Karsten zal bij verlies de rode lantaarn overnemen van de thuisploeg, maar kan bij winst zomaar een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst.

Naast de al langer geblesseerde Bennie Dunnink, zal zaterdag ook Dick Hakvoort niet van de partij zijn. De blessure die hij opliep tegen GVVV, zal de verdediger waarschijnlijk twee weken uit de roulatie houden. Lucas Schraal is na zijn schorsing wel weer van de partij. 


Wedstrijdinfo:

Scheidsrechter: J.I.R. Nelissen

Ass.scheidsrechters: D. van Velzen en C.S. Hoogland

Aanvang: 14.30 uur

Locatie: Sportpark De Koerbelt, Arend Baanstraat 102 A, Rijssen


Programma Derde divisie

zaterdag 19 november


14.30 uur:

Excelsior'31 - Urk

VVOG - DOVO

Barendracht - Rijnvogels

Hoek - Staphorst

GVVV - DVS'33

SteDeCo - Volendam

15.00 uur:

Sportlust'46 - ACV

ASWH - Ter Leede

Sparta Nijkerk - Harkemase Boys