Avond over emoties van mensen met autisme en naasten


Veel mensen met een autismespectrumstoornis hebben moeite met het herkennen van hun emoties; voor naasten geeft dit vaak onbegrip. Caritas Urk houdt daarom maandag om 20.00 uur in de kantine van het gemeentehuis een themabijeenkomst voor naasten van mensen met autisme. Autismespecialist Linda van der Kooij vertelt hier deze avond over. Aanmelden vóór zaterdag via annerie@caritasurk.nl of 0527-683346.


Themabijeenkomst
over psychische
problematiek

Wanneer iemand lijdt aan een psychische aandoening, heeft dat op de naasten en mantelzorgers vaak veel invloed. Caritas Urk/mantelzorgondersteuning houdt dinsdag om 19.30 uur in 't Jeugd (bovenzaal) een themabijeenkomst om familie en mantelzorgers te informeren en helpen hoe hiermee om te gaan. De avond wordt geleid door Alie Weerman. Er is ruimte voor het stellen van vragen, dit kan ook vooraf via mantelzorg@caritasurk.nl

Aanmelden kan tot maandag via mantelzorg@caritasurk.nl of 0527-683346.


Koffie-ontmoeting
voor ouders van
kind met autisme

Het opvoeden van een kind met autisme vraagt vaak extra aandacht en inspanning. Voor ouders die het fijn vinden andere ouders in eenzelfde situatie te ontmoeten, houdt Caritas Urk/mantelzorgondersteuning donderdag 24 november van 14.00 tot 15.30 uur een koffie-ontmoeting in De Rots. Medewerkers van Caritas Urk en Omega Groep zijn aanwezig om te helpen.

Zakennieuws

Wine & Dine-avond

Restaurant Blue introduceert de nieuwe menukaart met een speciale Wine & Dine-avond. Gasten kunnen kiezen uit heerlijke gerechten van de nieuwe kaart. Bij reservering vooraf krijgen zij de wijn van het huis gratis. Deze actie geldt vrijdag en zaterdag. Reserveren: info@restaurantblue.nl.

Nieuwe collectie
bij Arma Keukens

Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet lanceert deze maand een nieuwe collectie keukens onder de naam DB HuisSelectie. Speciaal hiervoor zijn er van 23 tot en met 26 november introductiedagen in alle vestigingen. Meer informatie; dbkeukengroep.nl/huisselectie.