n Bovenbouwteam sup.G: v.l.n.r. Joke Hoekstra, Lina Charibari, Senna Hellinga, Noah van Urk en Thirza Schraal.
n Bovenbouwteam sup.G: v.l.n.r. Joke Hoekstra, Lina Charibari, Senna Hellinga, Noah van Urk en Thirza Schraal.

A-selectie CGV Urk laat zich zien

Liefst zestien turnsters van de A-selectie van CGV Urk hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de eerste plaatsingswedstrijden in Nieuwleusen. Zowel als team als individueel werden diverse medailles behaald.


Door CGV Urk werden twee middenbouwteams en twee bovenbouwteams afgevaardigd. Aan de hand van de behaalde scores van twee plaatsingswedstrijden wordt bepaald wie er in de individuele- en teamfinales mag uitkomen. Voor de teamuitslag tellen de drie beste oefeningen. 

De bovenbouwmeiden van supplement G mochten als eerste van start. Het team wist met een aantal mooie oefeningen op balk en vloer een mooie eerste plek te behalen. Thirza Schraal behaalde individueel een fantastische eerste plaats, terwijl Joke Hoekstra heel knap derde werd.

Tijdens de derde wedstrijdronde kwamen het eerste middenbouw- en het tweede bovenbouwteam in actie. Ondanks het ontbreken van wedstrijdervaring wist het middenbouwteam een bronzen medaille in de wacht te slepen en wist het bovenbouwteam zelfs als tweede te eindigen.

De vierde wedstrijdronde was het de beurt aan het laatste middenbouwteam van CGV Urk. Op de balk was er hier en daar een foutje te bespeuren, maar op de brug en vloer werden mooie stabiele oefeningen afgewerkt, met als uiteindelijk resultaat een gouden teammedaille.

n Boven (sup.G Bovenbouw) v.l.n.r.: Marlisa Snoek, Amy Langman en Rozemarina Bakker. Onder (Middenbouw 5e divisie) v.l.n.r.: Amaryllis van Haaften, Viënne de Ruijter, Kristy Nentjes en Annebeth Romkes.
n Achter v.l.nr.: Mylou Farber en Marijke Schraal. Voor v.l.n.r.: Luna Schell en Dylara Gemser.
n Individuele winnaars: Thirza Schraal (1) en Joke Hoekstra (3).