n Score voor Schol/Orca's door een snelle break en lay-up van Margot Visscher.
n Score voor Schol/Orca's door een snelle break en lay-up van Margot Visscher. Foto:

Schol/Orcas blijft thuis ongeslagen

Eenvoudig ging het zeker niet, maar een sterk vierde kwart, waarin de verdediging werd aangetrokken en de fast break weer ging lopen, heeft de dames van Schol/Orca's toch nog een ruime zege opgeleverd tegen U.S.

Na de onverwachte nederlaag van een week eerder tegen DAS Delft, waren de Urkers gebrand op eerherstel. Het eerste kwart liet een sterk spelend Schol/Orca's zien, dat met goed aanvalsspel een 18-9 voorsprong nam. In het eerste gedeelte van het tweede kwart leek bij een 29-15 tussenstand het verschil gemaakt, tot de Urker dames in de verdediging plotseling steken lieten vallen. Er werden geen rebounds gepakt en langzaam maar zeker kwamen de bezoekers uit Amsterdam dichterbij. Bij het aanbreken van de rust, was het verschil teruggelopen naar één punt: 36-35.

Vechtlust

De eerste fase na rust liet nog geen verbetering zien. De dames uit Ansterdam waren vooral inside heel trefzeker. Tegen het eind van het derde kwart begint Orca's langzamerhand weer beter in de wedstrijd te komen. De vechtlust keert terug en door een paar intercepties wordt een voorsprong gepakt van 59-49.

Publiek

Tijdens het laatste kwart is het alles Orca's wat de klok slaat. Met de hulp van het meelevende publiek worden de dames van U.S. tot wanhoop gedreven. De Amsterdammers komen niet meer door de ijzersterke verdediging van de Urkers heen en weten nog maar vier punten aan het totaal toe te voegen. Als daarnaast de fast break van de Urkers ook nog gaat lopen, is er geen houden meer aan. De voorsprong van tien punten wordt verder vergroot tot een eindstand van 73-53.

Op de ranglijst van de Eerste Divisie A staan de dames van Schol/Orca's door deze overwinning weer op een keurige derde plaats.