Afbeelding

Gert Jan Karsten volgend seizoen trainer van IJsselmeervogels


Na afloop van de wedstrijd tussen Excelsior'31 en Urk, heeft trainer Gert Jan Karsten bekendgemaakt dat hij volgend seizoen aan de slag gaat bij IJsselmeervogels.

De tweededivisionist uit Spakenburg liet vrijdagavond aan Karsten weten dat de keus op hem was gevallen. Hij volgt Gert Peter de Gunst op, die eerder aangaf na dit seizoen te vertrekken bij de 'rooien'. 

De trainer van Urk was al eerder werkzaam aan de rode kant van de Westmaat, waar hij eindverantwoordelijke was van het tweede elftal en hij het eerste elftal onder-

steunde als assistent-trainer. Ook zou hij het C1-elftal (JO15) onder zijn hoede hebben. 

,,Een droom die uitkomt", aldus Karsten, die denkt dat zijn prestaties met HHC Hardenberg en Urk en de aanvallende speelstijl die hij voorstaat, de keuze op hem heeft laten vallen. ,,IJsselmeervogels heeft net als Urk een fanatieke achterban, alleen zijn de verwachtingen daar veel hoger. De laatste jaren gaat het niet zo goed, bungelt het elftal wat rond in het linker rijtje van de ranglijst van de Tweede Divisie en van mij wordt verwacht dat ik de ploeg weer terugbreng naar de top. Dit is wel het mooiste wat mij als trainer kan gebeuren."