Doelpuntrijk duel goed voor één punt

De vrouwen van SV Urk speelden afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Klazienaveen goed verzorgd voetbal en scoorden vijf keer. Maar toch bleek dat niet voldoende voor het binnenhalen van de drie punten.

Het blessureleed bij Urk levert vooral problemen op in het hart van de verdediging. Daardoor speelt de ploeg vaak in aangepaste opstellingen, met spelers op een voor hen nieuwe positie. Afgelopen zaterdag gold dat voor aanvoerder Anne Lynn Brouwer, die als ‘laatste man’ moest opereren. ,,Ik heb haar na de wedstrijd een groot compliment gegeven. Ze deed het goed. Mooi dat ze dit zo oppakt, want verdedigend moeten we echt sterker worden", aldus trainer Jelies.

Urk startte voortvarend. Met goed en verzorgd voetbal beloonde het zichzelf met de 0-1 door een schot van net buiten de zestien van Keysha Legito. Lang duurde de vreugde niet, want na vijf minuten lag de gelijkmaker al in het Urker doel. Urk had moeite met de snelle, beweeglijke spits van Klazienaveen, die ook nog eens zeer doeltreffend bleek te zijn. Maar de spelers rechtten de rug en binnen een kwartier was het 1-3 door doelpunten van Celia Wemmers en Keysha Legito - rechtstreeks vanuit een corner. Op slag van rust scoorde Klazienaveen echter uit het niets de aansluitingstreffer en was het dus weer oppassen geblazen.

Klazienaveen paste de tactiek iets aan na rust door de spits steeds sneller te zoeken en vaker met een diepe bal. Hieruit viel ook de gelijkmaker, maar Urk deed meteen wat terug door een doelpunt van Celia Wemmers, na goed voorbereidend werk van Keysha Legito. Klazienaveen kwam opnieuw langszij en de wedstrijd leek in een 4-4 te eindigen. De slotminuten waren echter hectisch, toen vlak voor tijd Klazienaveen voor het eerst op voorsprong kwam. Urk ging vervolgens alles of niets spelen, maar het zou tot in blessuretijd duren voordat de verdiende gelijkmaker viel. Martine van Eerde joeg door op de keeper en dat leverde de verlossende 5-5 op.

,,De ploeg verdient een compliment voor het vertoonde spel en het blijven geloven in een resultaat. Komende weken gaan we veel trainen op het verdedigende aspect. De ploeg leert snel en wil graag, daarom verwachten we dat we binnenkort ook weer wedstrijden zullen winnen'', aldus Tijmen de Boer.