Geef me de 5 in de Rots


Lea van Vliegen van Buitenhorst geeft dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en 19.45 tot 21.45 uur in De Rots een workshop over autisme. Aan de hand van 'Geef me de 5' wordt uitgelegd hoe een kind met autisme beter te begrijpen is. Kosten zijn 25 euro per persoon.


Workshop relaties
online en offline

In samenwerking met het Scharlaken Koord is er woensdag in De Rots een workshop 'relaties online en offline'. Deze avond is voor de leeftijd 12+. ,,Op een interactieve manier gaan we bezig met je gedrag online, weerbaarheid, gezonde en ongezonde relaties en de online gevaren." Inloop is vanaf zeven uur met een hapje en drankje. Opgeven is nodig en kan bij Femke via 06-18830710 of femke@caritasurk.nl.


Warmgerookte
zalm te koop

Voor het bijbelvertaalwerk Wycliffe van Willem en Christien Baarssen is er een warmgerookte zalmactie. 500 gram kost 12,50 euro. Ophalen kan vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur in De Ark en betalen kan via Tikkie of op locatie. Bestellen of meer informatie kan via Nienke Loosman: 06-33180982.


Prijswinnaars Urk
in Wintersferen

De kassabonactie, die woensdag tijdens Beleef de Hofstee is gehouden, heeft dertig gelukkigen opgeleverd die kaartjes voor Urk in Wintersferen hebben gewonnen. Alle prijswinnaars van de actie hebben inmiddels bericht gekregen.

Ingezonden

Zaterdag fietste mijn zoon over Urk toen hij langs een groepje als zwarte piet verklede jongens reed. Ze gooiden onverhoeds pepernoten over hem heen en een van hen sprong bij hem achterop. Het zal ongetwijfeld ludiek bedoeld zijn, maar mijn zoon kan onverwachte gebeurtenissen moeilijk verwerken. Hij schrok en kwam met zijn fiets ten val. Het gevolg: een kapotte rem en een scheur in het zadel. De pieten maakten zich daarop snel uit de voeten. Voor de kosten van de reparatie draaien we daardoor zelf op, maar veel erger vind ik het dat mijn zoon de rest van de dag totaal van slag was. Jongens: ook verkleed als zwarte piet moet je je fatsoenlijk gedragen. En ouders, denk nu niet: 'die van mai dut dat niet'. Sorry zeggen kan nog steeds en wordt op prijs gesteld.

Albert Koffeman

Rijswerker 4