n Klaas Hakvoort op weg naar een score voor Seacon/Orca's in de wedstrijd tegen U.S. uit Amsterdam.

Thuisnederlaag voor Seacon/Orca's Heren

Sinds april 2018 was Seacon/Orca's zonder nederlaag gebleven in eigen huis. Vrijdag tegen U.S. kwam er een onverwacht einde aan die reeks.

Het team van coach Jurie Bakker kon tegen U.S. geen beroep doen op Rick van Eerde en Kevin de Boer, die beiden nog steeds geblesseerd zijn. Het gemis van deze spelers is een aderlating voor het Urker team.

Stroef

De wedstrijd begon een beetje stroef. Beide ploegen moesten duidelijk aan elkaar wennen en dat is inmiddels een bekend fenomeen in de eerste Klasse A. De scores liepen gelijk op, met aan Urker zijde Klaas Hakvoort en Luka de Jong die voor de eerste punten zorgden. Een driepunter van Klaas Hoorn zorgde voor een eerste Urker voorsprong, maar een kleine run van de gasten zorgde aan het eind van het eerste kwart voor een 19-18 tussenstand.

In het tweede kwart wilde het nog steeds niet echt vlotten. Onder de basket deden Laurens van Loosen en Klaas Jan Scheffer hun uiterste best maar echt gescoord werd er niet. Ook de tegenstander uit Amsterdam had opmerkelijk meer moeite in het vinden van de juiste richting. Pas richting het rustsignaal weet het Urker team wat meer te scoren, wat prompt een kleine voorsprong (36-30) oplevert bij het aanbreken van de rust.

Geen verandering

Na de verplichte pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Orca’s kon niet weglopen van de gasten en raakte tot overmaat van ramp ook Niels ten Napel kwijt, die met een enkelblessure halverwege het derde kwart moest afhaken. Zuur voor Ten Napel, omdat hij net hersteld is van een andere enkelblessure. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong uit handen gegeven en moest het laatste kwart begonnen worden met een achterstand van 46-47.

Onbegrip en inrritatie

In het vierde kwart krijgen de Urkers het niet voor elkaar om goede aanvallen op te zetten. De lijnen werden verkeerd tot niet gelopen en dat leverde veel onbegrip en irritatie op. U.S. toonde meer geduld en concentratie en maakte de aanvallen wel succesvol af. Met nog elf seconden te spelen en een achterstand van 58-61 kreeg Orca’s nog één kans om op gelijke hoogte te komen en een verlenging af te dwingen. Die aanval werd echter om zeep geholpen en met een onvermijdelijke fout kon U.S. nog twee laatste vrije worpen binnenschieten om zo de eindstand op 58-63 te bepalen.

Een ontzettend zuur verlies dat de Urkers volledig aan zichzelf te danken hebben.