Overwinning voor driebandenteam groot in Den Haag


Vier teams van biljartvereniging Het Groene Laken kwamen de afgelopen week in actie. Het driebandenteam groot behaalde een mooie overwinning in Den Haag.

Het Topfish driebandenteam leed in Emmeloord tegen de Ghesellen een onnodige nederlaag van 31-28. Willem Bakker begon niet sterk aan zijn partij, maar wist gaandeweg toch een voorsprong te nemen. Na 34 beurten en een gemiddelde van 1,029 moest toch een nederlaag worden geslikt. Maarten Nentjes wist in zijn partij direct een gaatje te slaan, dat zijn tegenstander niet meer goed wist te maken. Eindstand 22-13. Geert Koffeman wist maar niet in zijn spel te komen tot de 39e beurt, maar toen was het te laat en kon hij verlies niet meer voorkomen.

Sterke overwinning

Het Keurslager Brouwer driebandenteam groot moest het in Den Haag opnemen tegen New Jorissen. Peter Gnodde liep direct in zijn partij tegen een flinke achterstand aan van 24-11. Gnodde wist de achterstand echter om te buigen naar een gelijkspel van 30-30 na 55 beurten. Eize Kramer speelde zeer sterk en liep direct weg bij zijn tegenstander. Na 41 beurten was de eindstand van 30-24 bereikt met een gemiddelde van 0,731. Jan F. Kramer liet geen spaan heel van zijn tegenstander. Met uitstekend spel was na 34 beurten de partij gespeeld met een uitslag van 25-7. Reijer ten Napel maakte er een waar spektakelstuk van. Hij begon zeer sterk en nam een flinke voorsprong, maar zijn laatste carambole wilde maar niet vallen. Zijn tegenstander wist nog akelig dicht te naderen, maar uiteindelijk wist Ten Napel de partij met 25-24 te winnen en een 7-1 uitslag in het voordeel van het Urker team op het bord te zetten.

Plaatselijk biljartclash

Het Brouwers Mannenmode driebandenteam moest het opnemen tegen het Keurslager Brouwer driebandenteam. Deze plaatselijke biljartclash werd een overwinning voor Brouwers Mannenmode: 33-25. Peter Gnodde speelde zeer gedreven tegen Reijer ten Napel en na 41 beurten was de eindstand bereikt van 42-26. Reinier Bakker maakte gehakt van Albert Ras en won eenvoudig met 29-14 in 39 beurten. Bertus ten Napel kon de 36 punten volmaken tegen Klaas van Kuijk, maar hij speelde zeer slordig zodat hij na 47 beurten de overwinning aan Van Kuijk moest laten.