Urk 2 toont karakter

Het tweede elftal van SV Urk is goed bezig in de reserve hoofdklasse. De ploeg van trainers Steven Korf, Piet Hakvoort en Hendrik Brands staat op de gedeelde eerste plaats, samen met Genemuiden. Ten opzichte van vorig seizoen heeft Urk 2 kwaliteit ingeleverd, maar dit seizoen voert strijdlust de boventoon.

Dit is ook te zien in de resultaten. Afgelopen zaterdag stond namelijk de topper tegen Flevo Boys op het programma. Urk begon, zoals vaker, stroef aan de wedstrijd en kon het goed voetballende Flevo Boys maar lastig afstoppen. Dit leidde tot een 2-0 achterstand en heel wat frustraties in de dug-out. Het was aan de uitstekend keepende Robert-Jan de Vries te danken dat het bij 2-0 bleef.

In de rust werden er enkele tactische wissels doorgevoerd. ‘'We waren te onrustig aan de bal en er werden op het middenveld te weinig duels gewonnen'', aldus coach Piet Hakvoort. Met resultaat. Urk werd sterker en Flevo Boys werd achteruit gedrukt. In de 56e minuut werd een afgeslagen hoekschop door Bert Hoekman vakkundig in het Emmeloordse doel gewerkt en vier minuten later schoot Jelle de Boer de gelijkmaker tegen de touwen! De Urker bank ontplofte toen net voor het einde Fokke Barends vanaf 20 meter met zijn chocoladebeen de bal in de kruising schoot en de 2-3 aantekende en Urk de winst bezorgde.

Aanstaande zaterdag staat de koppositie op het spel. Tegenstander is dan directe rivaal Genemuiden.