Afbeelding

ZVV Urk/Bakkerij De Kof tegen hekkensluiter

Sport

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof spelen vanavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer laatst LZV/Kuypers. Na de 4-3 nederlaag op bezoek bij Excelsior’31 zijn de Urkers weer naarstig op zoek naar een driepunter.


De eindsprint in Rijssen, die in de slotminuten werd ingezet, kwam te laat voor De Kof. Na een 3-1 en 4-1 achterstand, kwam de selectie van coach Herman Spel niet verder dan 4-3. Ondanks het feit dat Bakkerij De Kof niet onaardig begon en de nodige kansen kreeg, wist het zichzelf weer niet belonen. Een zure nederlaag, weer geen punten en uitlopende concurrentie.

Rijke historie

Vanavond wacht de hekkensluiter van de Eerste divisie C. Een ploeg met een rijke historie, waarbij ook Eredivisie-zaalvoetbal werd gespeeld. Maar inmiddels zijn de zaalvoetballers uit Lichtenvoorde enigszins afgegleden en komt het degradatiespook om de hoek kijken. Met nul punten uit zeven wedstrijden is LZV/Kuypers het seizoen zeer slecht begonnen.

Hetzelfde geldt in iets mindere mate voor De Kof, dat met totaal andere plannen en doelstelling(en) de competitie is aangevangen. Met vier punten meer dan LZV zijn de Urkers terug te vinden op een negende plek in de Eerste divisie C. Een overwinning is dus broodnodig, omdat het verschil met nummer zeven en acht al vier punten bedraagt. Een nederlaag zou ervoor kunnen zorgen dat die aansluiting verloren gaat. Met behulp van het fanatieke thuispubliek moet de tweede overwinning van het seizoen behaald worden. Om 21.10 uur wordt er afgetrapt in Sporthal De Schelp. De wedstrijd is live te volgen via het Twitterkanaal @zvvurk.