Afbeelding

Seacon/Orca’s naar ongeslagen koploper

Sport

Voor de mannen van Seacon/Orca’s staat er deze middag een zware uitwedstrijd op het programma. De selectie van coach Jurie Bakker treft in Volendam de ongeslagen koploper van de eerste klasse A.

De afgelopen weken verloren de Urkers van twee verschillende teams uit Amsterdam en is de aansluiting met de top drie uit zicht. De ontmoeting met de koploper is dus geen eenvoudige klus. Volendam heeft alle acht gespeelde wedstrijden met groot verschil gewonnen.

Motivatie

Ondanks de twee verliespartijen is Orca’s niet gedemotiveerd, integendeel. De komende wedstrijd wordt gezien als een nieuwe kans, een uitdaging om zichzelf te meten met de momenteel beste ploeg van de competitie. Wat kan Orca’s hier tegenover zetten? De afgelopen week is hier uitvoerig over gesproken. De Urkers zullen alle zeilen bij moeten zetten, maar deze krachtmeting gaan ze maar al te graag aan. Het is een kans om als team elkaar te versterken.

Assistent Hakvoort heeft wel lichte zorgen over de fitheid van de selectie. Met het uitvallen van Niels ten Napel tegen U.S. zijn er naast Rick van Eerde en Kevin de Boer nu drie sterkhouders geblesseerd. Daarnaast kwamen Laurens van Loosen (enkel) en Klaas Hakvoort (heup) niet ongeschonden uit de laatste wedstrijd. Hakvoort: ,,We kijken ook naar individuele begeleiding om meer blessureleed zoveel mogelijk te voorkomen.” Hij en coach Bakker kunnen vooralsnog steeds een solide selectie opstellen met voldoende wisselmogelijkheden. Het streven is om met een maximaal fit team de competitie te vervolgen en te eindigen.

Deze wedstrijd begint om 15.45 uur in sporthal De Seinpaal.