n Jelle van den Berg (trainer), Piet van den Berg en Mahmoud Sfef met links de scheidsrechter en presentator.
n Jelle van den Berg (trainer), Piet van den Berg en Mahmoud Sfef met links de scheidsrechter en presentator.

Successen Challenger Gym bij Enfusion

In de Martini Plaze in Groningen werd afgelopen weekend het jaarlijkse vechtsportgala van Enfusion gehouden. Zaterdagavond kwamen Mahmoud Sfef en Piet van den Berg namens Challenger Gym uit Urk in de ring.


De eerste die namens Challenger Gym in de ring mocht komen was Mahmoud Sfef. Hij moest in de klasse tot 77 kilo het gevecht aangaan met Akram Belmekki. Een Noorse tegenstander afkomstig uit Oslo en tegelijk een pittige opponent met behoorlijk veel ervaring. Sfef had zijn laatste wedstrijd, waarin hij het opnam tegen Nicky Lopez, op punten verloren en was erop gebrand om in Groningen voor een volle zaal een goed resultaat te behalen.

 

Pareren

De eerste ronde begon aftastend, maar het was Mahmoud die al snel de druk opvoerde door goede stoten te plaatsen op het lichaam van Belmekki en daarmee goed te scoren. Tijdens de tweede ronde gooiden beide heren alle registers open. Van twee kanten waren er scores met een licht voordeel voor Mahmoud Sfef. In de laatste ronde behield Mahmoud goed de controle en wist hij de aanvallen van zijn tegenstander goed te pareren en in de counter zijn punten te maken. De jury was na afloop unaniem in haar oordeel en wees Mahmoud Sfef aan als winnaar.


De wedstrijd van Piet van den Berg tegen Regy Jansen maakte onderdeel uit van het hoofdprogramma en werd uitgezonden op Viaplay. In 2018 had Van den Berg nog op punten van Jansen verloren. In de tussenliggende periode heeft hij veel ervaring opgedaan. Vooral in zijn laatste partij tegen Sacha Valentic uit Duitsland maakte Van den Berg veel indruk, door zijn tegenstander in de eerste ronde twee keer naar het canvas te werken, om vervolgens de partij geroutineerd door de laatste twee ronden te loodsen. Tegen Jansen was winst het enige wat telde.


Scherper

De eerste ronde begon meteen fel en beide vechters wisten goede scores te maken. Piet was wel iets scherper en wist ook met zijn knieƫn goed door te komen. Ook tijdens de tweede ronde was er sprake van weinig krachtsverschil, al was de Urker beter in de counter en maakte hij iets meer punten. In de derde ronde was er een sterk begin van Jansen, maar door goed gebruik te maken van de ruimte in de ring wist Van den Berg de aanvallen af te slaan. Daarmee wist hij de wedstrijd, na een unaniem jurybesluit, als winnaar af te sluiten.


Contract

Voor Mahmoud Sfef had de avond nog een bijzonder tintje. Hij tekende een mooi contract bij MVO management, waardoor hij verzekerd is van aantrekkelijke wedstrijden in binnen- en buitenland.