Afbeelding
Foto:

Bestuur klaar voor Urk in Wintersferen:

'het evenement is van ons allemaal'

Na drie jaar afwezigheid is er dit jaar weer een nieuwe editie van Urk in Wintersferen. Het evenement wordt voor de zevende keer gehouden, en de honderden vrijwilligers maken het steevast tot een succes. Het bestuur blikt vooruit op de komende editie.


Christianne Kapitein vertelt: ,,De belangrijkste pijler van Urk in Wintersferen is het levend houden van de Urker geschiedenis. We zoeken dan ook ieder jaar een nieuw thema dat vertelt hoe Urk is geworden tot wat het nu is. Natuurlijk ook met een humoristische inslag, maar de authentieke geschiedenis van ons dorp is het belangrijkste wat we willen overbrengen. Daarvoor kruipen vele figuranten in hun rol om het verhaal te laten zien.'' Dit jaar is het thema: de zeven plagen.

Elk jaar wordt gekeken naar de meest geschikte route om het verhaal tot leven te brengen. Dit jaar is dat in Wijk 3. Buurtbewoners worden al vroeg op de hoogte gebracht door Roel en Janneke. ,,Al snel wordt duidelijk dat het ene niet zonder het ander kan. Figuranten, vrijwilligers en buurtbewoners werken nauw samen om het gebied mooi aan te kleden en het thema tot leven te brengen'', aldus Janneke van Slooten.

Als de contouren vorm beginnen te krijgen is het de beurt aan Riekelt Brands: ,,Afhankelijk van de route hebben we ieder jaar een verscheidenheid aan materialen nodig. Binnenlocaties worden ingericht, maar ook tenten en meubilair worden aangerukt om de route te vullen. Dit jaar zijn er ook weer heel wat figuranten aan de slag gegaan met eigen bouwwerken.''

Klaas Schaak vertelt: ,,Ieder jaar zien we het evenement groter worden. Niet alleen de Urkers, maar ook steeds meer bezoekers van buiten Urk weten het evenement te vinden. Voor ons als organisatie is het belangrijk dat we alle bezoekers de kans kunnen geven om het evenement niet alleen te bezoeken, maar ook te beleven. Veiligheid is dan ook een belangrijk onderdeel van de organisatie en is hetgeen waar ik me volledig mee bezighoud.''


Stèfenny van Oosterhout: ,,Als ik zie dat deze week Het Irene tijdens de informatieavond uitpuilde van de figuranten, vrijwilligers en buurtbewoners, dan is er voor mij geen twijfel meer dat deze editie ook weer een daverend succes gaat worden. Drijvende kracht achter Urk in Wintersferen zijn al deze mensen die zich inzetten voor het evenement. Zonder deze mensen zou het evenement niet zijn wat het is. En daar zijn wij als organisatie ontzettend blij mee en trots op. Urk in Wintersferen is van ons allemaal!”

Afbeelding