n Zaalvoetballers De Kof maakten gehakt van hun tegenstander.

Monsterzege ZVV Urk/Bakkerij De Kof

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij De Kof 1 hebben afgelopen vrijdagavond hun tweede overwinning van dit seizoen geboekt. In Sporthal de Schelp was de ploeg van coach Herman Spel veel te sterk voor LZV/Kuypers.

Vooraf stond er aardig wat druk op de ketel voor de Urkers. Na een aantal achtereenvolgende nederlagen waren de Urkers afgezakt naar de negende plek op de ranglijst van de Eerste Divisie C. Ondanks het vaak vertoonde goede spel en intenties wil het dit seizoen maar niet lukken bij de zaalvoetballers. Een aantal keren werden er op knullige wijze punten verspeeld, wat ervoor heeft gezorgd dat ZVV Urk/Bakkerij De Kof misschien wel haar pijnlijkste seizoenstart sinds lange tijd beleeft.

Degradatiegevaar

Er moest vrijdagavond in de eigen Sporthal de Schelp gewonnen worden van de gedoodverfde degradatiekandidaat LZV/Kuypers om ervoor te zorgen dat De Kof niet in acuut degradatiegevaar zou raken.

Agressief

De bezoekers uit Lichtenvoorde begonnen de wedstrijd zonder wissels, omdat zij in eerste instantie alleen beschikten over vier veldspelers en een doelman. Voor de spelers van ZVV Urk het sein om vanaf het beginsignaal agressief druk te zetten op de helft van de tegenstander om op die manier snel op voorsprong te komen.
De gehanteerde speelwijze had vrij snel resultaat, want binnen zeven minuten stonden de Urkers op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Willem Snoek en Jelbert Loosman. Het zorgde gedurende de eerste helft voor een 'walk in the park' aan Urker zijde, dat de score wist uit te breiden naar een ruststand van 6-0.  Dat halverwege de eerst helft bij LZV/Kuypersde nog twee wisselspelers arriveerden had totaal geen effect op het spelbeeld.

Mentale opsteker

De Urkers namen in de tweede helft geen gas terug, maar bleven hard werken aan het opvoeren van de score en het verbeteren van het doelsaldo. De ooit zo stabiele Eredivisionist uit Lichtenvoorde fungeerde slechts als figurant in een mooie voetbalshow van ZVV Urk en is inmiddels afgegleden naar een wel zeer bedenkelijk niveau. De Urker zaalvoetballers creƫerden handenvol kansen, die uiteindelijk zes doelpunten opleverden, zodat er bij het eindsignaal een 12-0 overwinning op het scorebord stond.
Een prachtige mentale opsteker voor de mannen van coach Herman Spel, die ondanks de zeer matige tegenstand geconcentreerd bleven voetballen en lieten zien het scoren niet verleerd te zijn. Ook in verdedigend opzicht hadden de Urkers de zaken goed voor elkaar en werd de gasten amper een kans gegund.

De komende weken de taak aan de zaalvoetballers om deze overwinning een goed vervolg te geven.